Probabil mulţi şoferi nu ştiu asta, dar poliţia îi poate amenda chiar dacă au cauciucuri de iarnă şi lanţuri de zăpadă. În România, şoferii trebuie să respecte prevederile Codului Rutier din 2019 şi "Legea cauciucurilor de iarnă" care a intrat în vigoare, din 2011.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Legii, poliţia va aplica amenzi şoferilor care nu au anvelope de iarnă şi circulă pe drumurile publice acoperite de gheaţă, zăpadă sau polei. Amenzile vor fi destul de mari, ele fiind cuprinse între 1305 şi 2900 lei. Şoferii vor fi sancţionaţi cu 9-20 puncte amendă şi în plus, riscă să rămână fără certificatul de înmatriculare.

Poliţia poate da amenzi şoferilor şi dacă aceştia au maşina echipată cu anvelope de iarnă şi lanţuri de zăpadă. Este vorba despre amenzi de 725 lei, care se aplică atunci când anvelopele sunt uzate, au suprafaţa de rulare sub limita legală. În România, se consideră limita minimă admisă de Codul Rutier ca fiind de 1,6 mm, sau de 2/32 inch. Martorul de uzură de pe anvelopă trebuie să fie de minim 1,6 mm.

Toţi producătorii de anvelope au fost obligaţi de Autoritatea mondială Federal Motor Vehicle Safety Standards (FMVSS) să introducă martori de uzură la anvelopele care sunt comercializate în Europa şi SUA. Martorii de uzură sunt 6 bare din cauciuc, care se găsesc între blocurile profilului anvelopei. Înălţimea la martorii de uzură trebuie să fie de 1,6 mm la toate tipurile de anvelope (de vară, de iarnă, all-season).

Potrivit Codului Rutier, poliţia poate amenda şoferii, care circulă pe drumurile publice cu maşini prevăzute cu anvelope uzate, care au suprafaţa de rulare sub limita legală de 1,6 mm. În Art. 100, din Codul Rutier, scrie că amenda se încadrează în sancţiunile din clasa II, asta înseamnă că şoferul riscă 4-5 puncte amendă şi plata sumei de 725 lei.

Conform Legii, autovehiculele care au greutatea peste 3,5 tone, trebuie să aibă cauciucuri pentru iarnă şi dispozitive antiderapante.

Pentru a conduce confortabil şi în siguranţă pe timp de iarnă, şoferii trebuie să facă anumite verificări la maşină şi să monteze cauciucuri pentru acest sezon. Principalele verificări sunt la uleiul de motor, lichidul de parbriz, baterie, ştergătoare, sistemul de încălzire, dezaburire, discurile de frână.

Ei aleg pentru sezonul rece: cauciucuri de iarnă sau cauciucuri all-season. De asemenea, unii caută şi lanţuri de zăpadă, pentru a circula în siguranţă pe drumuri cu gheaţă şi zăpadă, în regiunile montane din ţară, unde ninge în mod frecvent.

Şoferii pot găsi o gamă variată de cauciucuri pentru iarnă şi lanţuri antiderapante certificate pe AnvelopeJanteAliaj.ro. Acest magazin online are toate tipurile de anvelope şi anume: anvelope 4x4 de iarnă, anvelope all-season, anvelope auto iarnă, anvelope de vară, anvelope comerciale, anvelope moto, anvelope camioane, anvelope agro-industriale, anvelope ATV.

Produsele comercializate sunt aduse de la cei mai renumiţi producători din străinătate: Goodyear, Dunlop, Nokian, Mitas, BKT, Barum, Pirelli, Michelin, Continental, Bridgestone, Uniroyal, Cooper, Hankook şi alţii. În portofoliu sunt incluse şi anvelope premium, de înaltă calitate şi anvelope de buget, care au preţuri convenabile.

De asemenea, magazinul online are numeroase accesorii, baterii, lanţuri antiderapante, sisteme de transport Thule, dar şi jante de tablă şi aliaj (de marcă KFZ, Oz, MSW, Aez, Borbet, Breyton, Dezent, Enzo, Dotz).

Produsele se comandă online, sunt livrate rapid, în 1-3 zile, prin FanCourier, în toată ţara. Plata lor se poate face la primirea coletului, la curier. De asemenea, cei care folosesc cardul de cumpărături, pot plăti şi în rate, fără dobândă, prin card BCR, card BT, card Alpha Bank şi alte variante.

În această perioadă, foarte multe produse au preţuri convenabile, există oferte şi promoţii avantajoase. Preţurile sunt afişate pe site, ele includ TVA şi taxa ECO. Sunt promoţii la ulei, filtre de ulei, set plăcuţe de frână, rulmenţi de roată, amortizoare suspensie, senzor de presiune roţi, anvelope de iarnă şi altele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.