În luna dedicată ştiinţei şi inovaţiei în medicină, marcată prin programul #BikeforScience, biciclişti amatori sau profesionişti au pedalat zeci de mii de kilometri în numele ştiinţei. În schimbul energiei cicliştilor care au luat parte la iniţiativa-manifest, Bristol Myers Squibb va finanţa un proiect de cercetare al unei Universităţi de Medicină şi Farmacie din ţara noastră, prin intermediul unui grant.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei peste 82.000 de kilometri au fost parcurşi de către români din toată ţara, dar şi de peste hotare, care au răspuns provocării #BikeForScience. Fie că au pedalat în cadrul unui tur organizat, în drumeţii individuale, pe drumul către locul de muncă, ori chiar în propria sufragerie, participanţii au distribuit pe reţelele de socializare traseul parcurs, contribuind, astfel, la acumularea unui număr cât mai mare de km pedalaţi pentru ştiinţă.

Iniţiativa civică Bike for Science a fost susţinută de două asociaţii non-guvernamentale, dar şi de lideri de opinie care încurajează mersul pe bicicletă. Junalistul Lucian Mîndruţă, cunoscut în mediul online şi pentru pasiunea sa pentru plimbările cu bicicleta, a fost unul dintre ei: “Obişnuiesc să ies cu bicicleta destul de des, iar când nu reuşesc să fac asta, pedalez pe simulatorul de acasă. Astfel, aş putea spune că iniţiativa #BikeforScience mi s-a potrivit mănuşă, mai ales că am avut de partea noastră şi vremea extrem de frumoasă în luna noiembrie. Mă bucur că, făcând ceea ce îmi place, am reuşit să pun umărul la susţinerea unui proiect ştiinţific, cercetarea în medicină având un rol esenţial în vieţile noastre, despre care mi-ar plăcea să vorbim mai des,” a declarat Lucian Mîndruţă, jurnalist.

O contribuţie importantă în cumularea acestui număr de kilometri parcurşi cu bicicleta au avut-o oamenii din comunităţile Adevăraţii Veloprieteni şi Hai cu Bicla. Iulian Ene, împreuna cu membrii echipei Adevăraţii VeloPrieteni, au organizat adevărate tururi de susţinere a proiectului Bike For Science: “În comunitatea noastră de biciclişti, pedalatul este un stil de viaţă, face parte din natura noastră de mai bine de un deceniu. Atunci când am aflat de iniţiativa #BikeforScience, nu am stat deloc pe gânduri şi ne-am mobilizat în plimbări chiar şi de 200 de kilometri, în zone turistice şi nu numai. Am contorizat orice distanţă parcursă, indiferent de lungimea acesteia, pentru că fiecare kilometru pedalat a contat semnificativ pentru proiect. #BikeForScience a devenit o iniţiativă tare dragă nouă, comunităţii de biciclisti”, a adăugat Iulian Ene, presedintele Asociatiei Adevăraţii VeloPrieteni. În acelaşi timp , oamenii din comunitatea Hai cu Bicla au primit cu mult entuziasm provocarea şi s-au implicat de îndată. „Bicicletele pe care le iubim atât de mult sunt în sine un produs al inovaţiei, aşa că suntem cu adevărat bucuroşi că am putut lua parte la mişcarea #BikeforScience”, spune Oana Turturică, preşedintele asociaţiei Hai cu Bicla.

 Universităţile de Medicină şi Farmacie din România, invitate să înscrie proiectele ştiinţifice

Pentru şansa de a accesa grantul oferit de Bristol Myers Squibb, reprezentanţii universităţilor trebuie să înscrie proiectele de cercetare în competiţia Bike for Science până la sfârsitul lunii aprilie 2021, prin trimiterea unui e-mail la adresa contact@bikeforscience.ro. În maximum 10 pagini ei trebuie să prezinte scopul cercetării, nevoia de finanţare şi metodologia de studiu propusă. La finalul perioadei de înscriere, proiectele vor fi analizate de un juriu format din mai mulţi membri independenţi, care vor examina toate cererile de finanţare primite în cadrul iniţiativei.

”Grantul Bike for Science este doar o mică mână de ajutor pe care o întindem oamenilor excepţionali din domeniul cercetării medicale, despre care nu se spun foarte multe. Personal, am fost impresionat în nenumărate rânduri să descopăr câte idei inovatoare, care îmbină digitalul cu cercetarea au studenţii şi membrii sferei academice medicale, aşa că va fi o reală provocare pentru juriu sa aleagă cel mai bun proiect. Cu această ocazie, lansăm o invitaţie deschisă către toate Universităţile de Medicină şi Farmacie din ţară să îşi înscrie proiectele ştiinţifice”, a punctat Cătălin Radu, General Manager Bristol Myers Squibb România.

Bike For Science este un proiect Bristol Myers Squibb lansat în România în contextul anunţării noii identităţi globale a companiei. Articulată sub scopul de a transforma vieţile pacienţilor cu ajutorul ştiinţei, misiunea companiei este cel mai bine exemplificată prin intermediul acestui demers de responabilitate socială al companiei.

viewscnt

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.