Fiecare dintre noi a experimentat cel puţin o dată în viaţă problema lipsei de somn. Lipsa somnului poate avea numeroase cauze, printre care se numără şi extenuarea, stresul, alimentaţia şi stilul de viaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată câteva remedii naturale care ţi-ar putea fi de mare ajutor

Bea un ceai cald înainte de somn

Este deja cunoscut faptul că digestia are un rol deosebit de important în calitatea somnului şi influenţează timpul care trece până să adormi, astfel că dacă te confrunţi cu lipsa somnului, ai grijă întâi de toate la alimentaţie. Un sfat esenţial este să nu mănânci nimic după ora 8 seara, iar cina să cuprindă alimente care se digeră uşor, nicidecum prăjeli şi alimente greu de digerat.

Mai apoi, un ceai cald înainte de somn poate ajuta foarte mult la calmarea organismului şi la reducerea stresului oxidativ, iar acum există o multitudine de variante de ceaiuri bio din care poţi alege. Un loc de unde poţi comanda online ceaiuri naturale, bio, cu aromele tale preferate, la un raport calitate-preţ corect este Scufiţa-Roşie.ro, unde o întreagă echipă te poate ajuta să alegi cele mai bune sortimente de ceai pentru tine şi familia ta.

Ceaiurile bio sunt naturale, fără ingrediente procesate şi fără chimicale, astfel că sunt recomandate pentru diferite afecţiuni, cum ar fi tuse, probleme digestive, lipsa somnului, iritabilitate, stres şi nu numai. În problemele ce ţin de lipsa somnului, un ceai natural poate ajuta mai mult decât crezi, mai ales dacă ai ales o combinaţie de plante cu rol calmant, precum este ghimbirul, cardamonul, hibiscusul, măceşele, cuişoarele, feniculul sau muşeţelul. Pe lângă faptul că un astfel de ceai te va relaxa şi linişti, te va ajuta şi la problemele digestive, iar ghimbirul are rol vindecător în probleme ce ţin de respiraţie, tuse sau dureri în gât.

 

Sport înainte de somn

Dacă atunci când te aşezi în pat pentru somn simţi o senzaţie de iritabilitate constantă, parcă nu ai stare şi parcă orice poziţie de somn ai încerca, niciuna nu este confortabilă şi nu poţi să găseşti liniştea de care ai nevoie pentru a adormi, încearcă sportul înainte de somn.

Deşi pare ciudat să faci exerciţii sportive înainte de a adormi, a face sport înainte de somn nu înseamnă să te epuizezi la sală şi să arzi calorii, ci doar să încerci câteva exerciţii scurte, care îţi vor solicita muşchii şi îi vor încălzi. Acest lucru te va face să reuşeşti să găseşti mult mai uşor o poziţie confortabilă pentru a adormi, fără senzaţia de furnicături în picioare şi de iritabilitate cu care se confruntă persoanele cu insomnii cel mai adesea.

Dacă nu ştii ce fel de exerciţii poţi să faci înainte de somn, nu trebuie să te stresezi căutând exerciţiile ideale. Este mai mult decât suficient să faci câteva abdomene, câteva genuflexiuni şi exerciţii de întindere pe care le cunoşti încă de la şcoala primară de la orele de sport. Ideea principală a acestor exerciţii este de a solicita muşchii încordaţi, pentru a elimina stresul acumulat pe parcursul zilei şi de a te ajuta să adormi mai uşor şi mai repede.

Mănâncă sănătos

Mâncare are un rol deosebit de important în calitatea somnului. Nu îţi imagina că dacă mănânci cu jumătate de oră înainte de somn vei avea un somn calitativ. Organismul are nevoie de mini 3 ore pentru a realiza digestia, astfel că regula de a nu mânca după ora 7-8 este una importantă atunci când te confrunţi cu lipsa somnului. Totodată, este foarte important să acorzi atenţie meselor zilnice şi să îi oferi organismului tău nutrienţii şi vitaminele de care are atât de mare nevoie.

O idee bună dacă nu eşti genul de persoană care mănâncă zilnic fructe şi legume este să le integrezi în mesele tale zilnice sub forma unor smoothie-uri, fie dimineaţa, fie la prânz. Poţi face orice reţetă de smoothie îţi place şi nu te feri să adaugi fructe şi legume verzi, căci acestea au cel mai mare aport de antioxidanţi.

Prin urmare, înainte de a apela la medicamente care să îţi inducă starea de somn, ai grijă de organismul tău, oferă-i nutrienţi, vitamine, minerale, evită consumul de alcool, de tutun, de ciocolată în exces şi de mâncăruri greu de digerat. Fă sport şi încearcă să te pui pe primul loc zilnic şi să ai grijă de tine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.