Vizita la dentist este o experienta stresanta pentru majoritatea oamenilor. De cate ori nu ai zis: “ma doare dintele, dar mai astept”? In unele cazuri, amanarea consultului poate duce la probleme mai grave ce vor necesita interventii mai complexe. Atunci cand te regasesti in situatia in care, din mai multe motive nu ai reusit sa ajungi la cabinetul stomatologic in timp util, exista posibilitatea ca unii dinti sa fie atat de afectati, incat sa necesite un implant dentar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De ce ai nevoie de un implant dentar?

Asadar, ce faci atunci cand un dinte nu mai poate fi salvat? Cea mai buna solutie este sa apelezi la un implant dentar. In lipsa unuia sau a mai multor dinti, atat masticatia, cat si aspectul vor avea de suferit. Iar daca deja ai asteptat mult timp, in lipsa dintelui, osul maxilar se va resorbi, ceea ce va necesita grefarea osoasa. Prin aditia de os se reface volumul osos, pentru ca implantul sa poata fi montat.

Prin lipsa dintilor structura faciala se poate modifica si poate capata un aspect de imbatranire prematura, iar dintii ramasi vor incepe sa migreze. In acest caz, vei fi predispus la o serie de afectiuni ale dintilor: tartru sau carii ce se pot solda cu infectii. Poti inclusiv sa dezvolti un inceput de boala parodontala. Efectele negative ale lipsei dintilor nu se opresc aici. Acestea pot include si modificari ale musculaturii implicate in masticatie si a articulatiei temporo-mandibulare. Astfel, pot aparea dureri in zona capului, oboseala musculara si un disconfort persistent la nivelul danturii.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este alcatuit dintr-un surub metalic inserat direct in os, construit dintr-un material durabil, titan, impreuna cu alte aliaje. El este alcatuit dintr-un material 100% biocompatibil cu organismul uman. Este cea mai eficienta metoda pentru inlocuirea dintilor, cu o rata de succes de peste 95%. Durata de viata a unui implant este de 20 – 30 de ani. Acest lucru depinde de respectarea igienei dentare indicata de specialist, precum si de stilul de viata.

Motive pentru care sa alegi un implant dentar

In mod normal, intrega interventie dureaza intre 3 si 6 luni. Aceasta informatie este descurajanta pentru anumite persoane care pot considera procesul mult prea indelungat. Insa stiinta vine in ajutorul pacientilor cu o tehnologie inovativa, care permite reabilitari totale si dinti ficsi in aceeasi zi.

Sistemul se numeste “Sky Fast and Fixed” si are ca beneficii, pe langa timpul redus, folosirea unui numar mai mic de implanturi dentare fata de varianta standard de tratament. De asemenea, se evita interventiile de marire a osului. Acesta este cel mai cunoscut sistem de inlocuire a dintilor si este produs in Germania.

Procesul este simplificat si facilitat, pacientul avand posibilitatea de a face toate investigatiile necesare in cadrul aceleiasi clinici stomatologice, iar planul de tratament va fi personalizat in detaliu. In clinica se folosesc echipamente de ultima generatie. In plus, specialistii vin in intampinarea ta, acordandu-ti posibilitatea de a plati in rate. Poti beneficia chiar si de reduceri. Nu astepta prea mult! Consulta un medic implantolog chiar astazi!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.