Creşterea masei musculare este unul dintre obiectivele principale ale persoanelor preocupate de culturism sau de body-building. A avea un corp asemănător cu cel de pe coperţile revistelor fitness cu siguranţă este un element pe cât se poate de atrăgător. Marea majoritate a persoanelor totuşi par să caute cele mai eficiente soluţii în acest sens, însă de cele mai multe ori nu reuşesc să îşi atingă scopurile în timp util.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Care sunt paşii esenţiali pentru a creşte în masă musculară?

Ca şi orice alt obiectiv, creşterea masei musculare presupune un maxim de dedicaţie, dar şi de efort. Totuşi, este necesar să se aibă în vedere următoarele aspecte:

1.      Dezoltarea corpului într-o manieră simetrică: cu siguranţă nu sunt puţine acele persoane care sunt atrase de creşterea masei musculare, însă se axează doar pe lucrarea unor anumite grupe de muşchi. În această situaţie, efectul pare să fie unul negativ, mai ales din punct de vedere vizual, când se obţine o disproporţie a muşchilor. Astfel, antrenamentul trebuie să vizeze dezvoltarea optimă, fiind pe cât se poate de echilibrat în exerciţiile fizice.

2.      Focusarea pe serii de exerciţii valorificabile: în mod cert, persoanele care desfăşoară activităţi sportive frecvent sunt cunoscătoare ale faptului că cele mai valorificabile seturi sau serii de exerciţii fizice sunt cele care oferă rezultate vizibile din punctul de vedere al creşterii musculare într-o perioadă de timp optimă.

3.      Îmbinarea exerciţiilor fizice favorite cu cele mai puţin plăcute: cu siguranţă fiecare persoană interesată de sport s-a axat în principal pe acele exerciţii fizice pe care le realizează cu plăcere, însă atunci când se doreşte creşterea masei musculare într-o manieră eficientă, este indicat să se îmbine acest program cu acele seturi mai puţin preferate.

4.      Axarea pe progres: în obiectivul principal de a creşte în masă musculară, este un fapt binecunoscut acela că supraîncărcarea progresivă este un aspect de maximă importanţă. Aşadar, cei care îşi doresc să se bucure cât mai repede de corpul visat trebuie să ia în calcul creşterea treptată a greutăţilor cu care se antrenează, precum şi scurtarea pauzelor din timpul antrenamentelor.

5.      Mai multă mâncare se traduce prin mai multă masă musculară: aşa cum cei care practică culturism ştiu, creşterea masei musculare va avea loc dintr-un surplus. Aşadar, nivelul caloric de mentenanţă trebuie ridicat şi depăşit pentru cele mai bune rezultate în acest sens. Pentru aceasta, iniţial se recomandă estimarea ratei metabolice de bază, a cărei valori se suplimentează cu costul antrenamentelor realizate, costul activităţilor zilnice întreprinse, precum şi efectul termic al mâncării.

De asemenea, nu este un fapt necunoscut acela că o comasare a necesarului proteic sub forma alimentelor consumate în două sau trei mese pe zi vor implica dificultate în digestie comparativ cu mai multe mese pe zi la intervale de aproximativ două ore între ele.

6.      Consumul de suplimente alimentare: persoanele care sunt interesate de creşterea masei musculare trebuie să aibă în vedere faptul că organismul necesită un nivel proteic cu mult mai ridicat decât în cazul persoanelor care nu efectuează exerciţii fizice. De asemenea, pentru creşterea masei musculare într-un timp optim şi eficient este necesar un nivel de energie pe cât se poate de ridicat. Din acest motiv, se recomandă tuturor celor doritori de un astfel de obiectiv suplimentarea corpului cu produse special create în acest sens. De exemplu, pe site-ul specializat www.suplimente-sport.ro se găsesc aceste produse repartizate pe categorii specifice de interes.

7.      Procesul de recuperare: cu cât intensitatea antrenamentelor creşte, cu atât şi uzura ţesuturilor musculare este mai accentuată. Pentru creşterea masei musculare este indicat şi recomandat a se lăsa timp suficient necesar recuperării acestora înainte de un alt antrenament. De asemenea, şi somnul este un bun remediu în acest sens.

8.      Evitarea rutinei, dar şi evitarea schimbărilor prea dese: printre greşelile frecvente întâlnite în rândul culturiştilor sau a practicanţilor de body-building se remarcă rutina în seriile de exerciţii, precum şi schimbarea prea deasă a acestora. Secretul pentru un antrenament de succes în ceea ce priveşte creşterile musculare constă în echilibrul sportului practicat.

9.      Atenţie sportită acordată meselor de după antrenament: nu foarte multe persoane cunosc faptul că după antrenament este indicat consumul proteinelor cu absorbţie rapidă, dar şi a carbohidraţilor cu un indice glicemic mare. Dacă se respectă acest obicei frecvent, cu siguranţă dezvoltarea masei musculare va fi sprijinită îndeosebi.

Persoanele care considerau în trecut că obiectivul lor de a creşte în masă musculară este doar un vis nerealist cu siguranţă îşi vor schimba părerea în totalitate dacă vor ţine cont de paşii menţionaţi mai sus. De asemenea, este nevoie de multă voinţă, dedicare, precum şi o putere de concentrare dusă la maximum.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.