Copilaşul tău are nevoie de foarte multe lucruri. Pe lângă pamperşi, lapte, suzete, creme şi altele, trebuie să îi cumperi şi jucării. Acestea sunt un mod amuzant pentru el de a descoperi lumea şi de a se dezvolta. Aici poţi afla ce jucării ajută la dezvoltarea inteligenţei copilului tău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucăriile sunt văzute ca un mijloc prin care te poţi distra, însă ele reprezintă mult mai mult de atât. Ele ajută copiii să îşi dezvolte inteligenţa, empatia şi creativitatea.

Poţi să îl ajuţi şi tu pe copilaşul tău să se dezvolte cumpărând online tricicletă pentru cei mici sau alte jucării.

Acestea sunt cele mai bune jucării pentru dezvoltarea copiilor sub forma unui top:

5. Carioci şi creioane speciale

Un mod clasic de a stimula creativitatea este desenul. Poate îţi aminteşti sau ţi s-a povestit faptul că, atunci când erai copil, mâzgăleai toţi pereţii sub privirile dezaprobatoare ale părinţilor. Apoi urma procesul de revopsire a peretelui pentru a fi siguri că toate urmele de culori au fost şterse.

Acum nu mai este nevoie de aşa ceva, deoarece există culori şi carioci speciale pentru copii care permit curăţarea urmelor cu doar puţină apă caldă.

4. Puzzle-uri

Puzzle-urile sunt un mod foarte eficient de a antrena mintea copilului să facă anumite conexiuni de formă şi culoare. Există o mulţime de tipuri de puzzle-uri în afara celor clasice, aşa că mereu vei putea să îl atragi cu ceva diferit.

Dacă eşti în căutarea de astfel de produse sau altele, poţi alege Babyneeds.ro pentru a te inspira.

3. Seturi de instrumente uzuale

Seturile ca unelte de reparat, gătit şi aşa mai departe sunt foarte eficiente pentru ca micuţul sau micuţa ta să înţeleagă formele obiectelor şi pentru ce sunt acestea utilizate. Prin activităţi ca jocul de servire a ceaiului la masă cu jucăriile de pluş învaţă cum se folosesc corect ceainicul, ceştile, linguriţele etc., dar va cunoaşte şi bunele maniere, caracteristici comportamentale sociale şi empatie.

2. Jucării pentru construit şi modelat

Acestea sunt unele din cele mai bune moduri prin care un copil îşi poate dezvolta creativitatea. Dacă la prima interacţiune va vedea doar obiectul în sine, la a doua sau a treia va începe să le găsească o logică, o ordine şi, astfel, să construiască sau să modeleze diverse.

1. Jucării de exterior

Toţi părinţii se tem de faptul că sedentarismul ar putea interveni în viaţa unui copil în locul dinamismului şi energiei. De aceea, jucăriile de exterior, cum ar fi bicicleta, tricicleta, leagănele, toboganele, mingiile şi altele îl vor anima şi îl va dezvolta fizic şi nu numai.

Jucăriile sunt o parte foarte importantă în etapa de creştere a copilului. Aşa cum ai putut afla, acestea joacă un rol activ în dezvoltarea lor pe toate planurile, aşa că nu ezita să îl introduci în universul lor. Importanţa jucăriilor nu se rezumă doar la perioada din copilărie. Şi atunci când suntem nişte „copii mai mari”, doar că având alte jucării, ne dezvoltăm încontinuu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.