Guvernul Nicolae Ciucă a decis atestarea oficială a 35 de localităţi ca staţiuni turistice de interes local, cinci dintre acestea fiind din judeţul Cluj, în cadrul unui act normativ prin care s-a decis şi modificarea art. 2 şi anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vestea că România va avea 35 de noi staţiuni turistice de interes local este una extrem de benefică pentru aşezările respective, având în vedere perspectivele de dezvoltare. Acestea se vor putea bucura în viitor de noi oportunităţi privind creşterea economică, evoluţia socială şi modernizarea patrimoniului turistic.

Declararea noilor staţiuni turistice constituie, indiscutabil, o şansă uriaşă pentru atragerea de noi investitori şi posibilitatea obţinerii de finanţări, în scopul maximizării potenţialului şi a atractivităţii zonelor.

Nu în ultimul rând, Hotărârea adoptată de Guvern va conduce, iremediabil, la creşterea numărului de vizitatori ai noilor staţiuni, acesta fiind barometrul reuşitei în industria turismului şi ospitalităţii.

De remarcat este faptul că destinaţiile cărora le-a fost acordat noul statut vor face parte din reforma Organizaţiilor de Management al Destinaţiilor, având posibilitatea să înfiinţeze şi să operaţionalizeze astfel de entităţi la nivel local.

Pe termen mediu şi lung, atestarea acestor localităţi ca staţiuni de interes local va crea un impact pozitiv, atât prin creşterea circulaţiei turistice, cât şi a cifrei de afaceri a investitorilor din turism. Totodată, se vor dezvolta exponenţial şi sferele economice conexe turismului, respectiv transporturile, construcţiile, agricultura, artizanatul, comerţul cu amănuntul.

Este remarcabil că judeţul Cluj are, din acest an, cinci din noile staţiuni turistice de interes local, respectiv comunele Beliş, Măguri-Răcătău, Mărgău, Săcuieu şi zona turistică Valea Drăganului a comunei Poieni.

Declararea noilor staţiuni va contribui determinant şi la realizarea unor proiecte de amploare privind dezvoltarea turismului ȋn localităţile atestate, fapt ce va conduce la dezvoltarea economică şi creşterea calităţii vieţii locuitorilor din respectivele  zone turistice.

Deputat PNL Cluj

CRISTINA BURCIU

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.