Implanturile dentare, asa cum sunt cunoscute astazi de majoritatea oamenilor au o vechime de peste jumatate de secol. Acestea au fost inventate in anul 1952 de catre medicul chirurg, ortopedul suedez Per-Ingvar Branemark. Astazi, implanturile dentare sunt considerate drept adevarate standarde de ingrijire a gurii si a lipsei dintilor. Teoretic, un implant dentar nu este altceva devat un dispozitiv chirurgical care este plasat in osul maxilar si lasat ulterior sa fuzioneze cu osul intr-un interval de cateva luni. Implantul dentar actioneaza ca un inlocuitor pentru radacina dintelui lipsa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 La randul sau, aceasta radacina de dinte artificiala serveste la fixarea dintelui intermediar, facand practic o punte intre camasa dintelui si suportul acesteia. Avand un implant dentar condensat in osul maxilar, trebuie sa stiti ca este cea mai sigura si simpla metoda de a reproduce in marime completa dintele natural, deoarece se afla montat pe osul masxilar, asemenea dintelui clasic. Implantul functioneaza de sine statator si nu afecteaza ceilalti dinti naturali aflati in vecinatatea acestuia. Procesul de fuziune dintre implantul dentar si osul maxilar se numeste in termeni medicali “osteointegrare”.

Cele mai multe implanturi dentare sunt realizate din titan, ceea ce le permite integrarea in os mult mai usor, fara ca organismul sa perceapa acest implant drept o ameintare sau un corp strain. Din fericire, de-a lungul timpului, atat tehnologia cat si stiinta au evoluat “mana in mana” si au ajuns sa ofere rezultate absolut fascinante. Si in domeniul stomatologiei, tehnologia a adus un aport esential in cadrul sesiunilor de montare a implanturilor pentru ca materialel din care sunt realizate acestea sunt moderne, iar pozitionarea implantului se face mult mai simplu si eficient.  Implanturile dentare pot fi folosite fie pentru a inlocui unul sau mai multi dinti. Scopul principal al unui implant este acela de a inlocui dintii afectati de diferite conditii medicale sau factori externi si pentru a le restabilii atat functiile cat si estetica.

Atunci cand vine vorba despre inlocuirea dintillor, in general exista trei optiuni, printre care procedura de detasarea a aparatului dentar (proteze dentare complete sau partiale) fixarea unei punti dentare (procesul de cimentare) si in cele din urma implantul dentar propriu zis. Pentru ca un implant sa aiba o rata de succes cat mai mare, este nevoie ca mai multi factori sa fie indepliniti, printre care: cantitatea si calitatea osului maxilarului sa fie buna, sanatatea generala a pacientului, preturile si preferinta pacientului. Un medic stomatolog va examina zona in care va urma sa fie amplasat implantul si va lua in considerare si o eventuala evaluare clinica generala pentru a se stabili cu exactitate daca respectivul pacient este potrivit pentru un implant dentar. La clinica stomatologica din sectorul 3 al capitalei Dental Crown Health  cu siguranta gasiti o oferta la implant dentar astfel incat sa recapatati incredere in zambetul dumneavoastra . Pentru mai multe detalii accesati pagina clinicii stomatologice https://dentalcrownhealth.ro/ .

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.