Gala Medici şi Inimi 2018 este un eveniment dedicat echipelor medicale care au operat în ultimii ani la Bucureşti, Iaşi şi Cluj peste 700 de copii cu malformaţie cardiacă, în cadrul programului de cardiologie şi cardiochirurgie pediatrică, program realizat în parteneriat cu San Donato Hospital Group din Italia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Gala de la Palatul CEC vor participa atât medicii coordonatori din cadrul programului, cât şi membrii echipelor medicale, lideri ai specialităţilor medicale, reprezentanţi ai lumii medicale, ai mediului universitar şi academic, reprezentanţi ai mediului instituţional şi diplomatic.

Din lista invitaţilor: JAMES GEORGES, Director al Departamentului de Dezvoltare Internaţională, San Donato Hospital Group; PROF. ALESSANDRO FRIGIOLA, Preşedintele Asociaţiei „Bambini Cardiopatici nel Mondo"; DR. YOUSSEF TAMMAM, Coordonatorul programului de cardiologie şi cardiochirurgie pediatrică, realizat în parteneriat cu San Donato Hospital Group, la Bucureşti, Iaşi şi Cluj; DR. ADRIAN MOLNAR, Director Medical, Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu", Cluj-Napoca; PROF. GRIGORE TINICĂ, Manager, Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu”, Iaşi; DR. CĂTĂLIN CÎRSTOVEANU, Şeful Secţiei de Terapie Intensivă nou născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Maria Sklodovska Curie", Bucureşti;  ALEX POPA, Preşedinte, Asociaţia „Inima Copiilor".

"Programele Internaţionale de Cooperare reprezintă una dintre cele mai importante şi prestigioase activităţi pe care IRCCS Policlinico San Donato le desfăşoară încă de la începutul anilor 1990 în parteneriat cu organizaţii non-profit precum Bambini Cardiopatici nel Mondo, cu privire la boli cardiovasculare şi cardiace congenitale. De-a lungul anilor, am dezvoltat o strategie nouă de colaborare îndreptată către implicarea, nu doar a guvernelor, ci şi a actorilor şi a autorităţilor locale, din moment ce modelul nostru este un mod alternativ de cooperare între oamenii care, la fel ca şi noi, sunt dornici să îmbunătăţească accesul la facilităţile de îngrijire medicală în Nordul Africii, Orientul Mijlociu, Europa de Est etc. Din 1993 până în prezent, am desfăşurat mai mult de 380 de misiuni, am tratat în jur de 3000 de pacienţi din străinătate şi am instruit în jur de 340 de medici şi de asistenţi. Din 2013 am iniţiat un program medical pentru cardiologie pediatrică şi chirurgie cardiacă între IRCCS Policlinico San Donato şi Ministerul Sănătăţii din România, Asociaţia Inima Copiilor şi Bambini Cardiopatici nel Mondo. Misiunea acestei colaborări este îmbunătăţirea facilităţilor medicale, a programului educaţional, de instruire şi ştiinţific în favoarea personalului local. Până acum, rezultatele programului sunt: 60 de misiuni efectuate; 5 workshop-uri internaţionale despre cardiologie, chirurgie cardiacă şi neonatologie în Iaşi şi Cluj; 500 de pacienţi au avut şansa să fie trataţi local în timpul misiunilor chirurgicale sau la noi la IRCCS Policlinico San Donato, profitând de transferul de urgenţă la Milano, chiar şi a nou-născuţilor intubaţi; 50 de doctori şi asistenţi au participat la un program de instruire la IRCCS Policlinico San Donato în Departamentul Cardiovascular; Instruirea personalului medical şi paramedical în cadrul workshop-urilor ştiinţifice şi a misiunilor chirurgicale desfăşurate (peste 150 de medici şi asistenţi au participat la programul de instruire local sub supravegherea experţilor noştri)" - au declarat reprezentanţii Grupului San Donato.

Gala Medici şi Inimi este un concept creat de BORO PR & COMMUNICATION şi face parte din seria evenimentelor internaţionale şi a proiectelor de comunicare pentru sănătate din portofoliul agenţiei, proiecte prezentate pe www.SpatiulMedical.ro

Master Partner: Gruppo Ospedaliero San Donato

Parteneri: CEC Bank, Philips, Linde

Agenţia de comunicare BORO PR & COMMUNICATION se numără printre finaliştii Romanian PR Award 2018, competiţie aflată la a XVI-a ediţie, ediţie care “s-a bucurat de susţinerea unui juriu internaţional de top, reunind competenţe în comunicare din SUA, Marea Britanie, Germania, Italia, Suedia, Cehia, Olanda, Serbia, Rusia şi România. Romanian PR Award s-a impus în ultimii ani drept cel mai important eveniment de recunoaştere a excelenţei în domeniul comunicării de afaceri din România”.

www.spatiulmedical.ro/medicisiinimi

www.facebook.com/SpatiulMedical

Contact: health@borocommunication.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.