WIN Gallery vă invită sa exploraţi mirajul, rolul şi reprezentarea “Fanteziei” în artă. Lucrările pot fi admirate si achiziţionate începând de luni, 10 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

WIN Gallery anunţă deschiderea expoziţiei „Fantezie”

În continuarea temei de deschidere – „Peisaje ale mintii”- WIN Gallery propune o nouă expoziţie, cu vânzare, intitulată „Fantezie”, in cadrul căreia reuneşte unii dintre cei mai importanţi exponenţi ai artei contemporane româneşti.

Curatorul expoziţiei, artista vizuală Marinela-Măntescu-Isac, a selectat atât picturi şi sculpturi figurative, cât şi abstracte, sugerând un continuum de tehnici şi intensităţi ale imaginarului în procesul de formare a ideilor. În contrast cu perspectiva raţională asupra minţii, ca vehicul ordonator şi structurant al experienţei umane, fantezia permite testarea şi reaşezarea limitelor, chestionând posibilităţi dincolo de situaţia trăită.

Prin aceste două colecţii de debut, „Peisaje ale mintii” şi „Fantezie”,  WIN Gallery urmăreşte obiective fundamentale, pe care le consideră „raison d’être”: ilustrarea modurilor în care arta reflectă şi modelează gândirea, exemplificarea spiritului ei unificator şi stimularea unei abordări participative in construirea unor comunităţi mai armonioase.

Opţiunea de a debuta cu expoziţii de grup, eclectice nu a fost întâmplătoare. Echipa WIN Gallery consideră că o imagine panoramică este imperativă în stabilirea contextului, permiţând o savurare nuanţată şi o evaluare mai bine informată a lucrărilor individuale.  În acelaşi timp, din perspectiva pasionatului de artă, analiza unor stiluri şi abordări diferite, în dialog unele cu celelalte, poate fi o sursă de inspiraţie cu privire la modul de extindere a colecţiilor existente şi si în asamblarea celor noi.

În egală măsură, faptul că atât de mulţi artişti cu reputaţie solidă au acceptat să îşi expună creaţiile, unul lângă altul, este nu numai o reafirmare a talentului şi caracterului lor, ci şi un manifest cu privire la valoarea inteligenţei colective şi aspiraţia către o societate mai bună.

Vernisajul expoziţiei „Fantezie” va avea loc pe 7 iulie, în cadrul unui eveniment privat. Începând cu 10 iulie, galeria este deschisă publicului, de luni până vineri, între orele 10:00 – 19:00, pe baza unei rezervări prealabile, ce poate fi făcută contactându-ne pe adresele de email contact@wingallery.ro şi maria.silivastru@psc-group.ro.

Din iunie a început seria evenimentelor culturale la WIN Gallery. În parteneriat cu Fundaţia Calea Victoriei, WIN Gallery l-a omagiat pe  Rafael, printr-o prezentare susţinută de Marius Constantinescu, cunoscut realizator radio-TV. Vă aşteptăm luna aceasta pentru a aduce în prim plan şi a discuta împreună despre alte personalităţi ale culturii româneşti şi universale.

Pentru mai multe informaţii despre WIN Gallery, expoziţiile viitoare şi evenimentele culturale organizate, vă invităm să ne contactaţi la adresa de e-mail contact@wingallery.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.