Dacă vrei să te bucuri de momente frumoase la film alături de cei mici, simularea unui cinematograf în propria casă este o idee foarte bună. Fiind spaţioasă şi primitoare pentru întreaga familie, sufrageria este locul perfect în care să pregăteşti un cinematograf improvizat. Nu ai nevoie de foarte multe lucruri pentru a pregăti această surpriză, dar este necesar să te asiguri că pui la cale o adevărată experienţă de care să vă bucuraţi cu toţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe lângă popcorn şi alegerea unui film care să facă deliciul tuturor, trebuie să te gândeşti la acele aspecte care compun atmosfera de cinema. Încăperea trebuie să fie întunecată, sunetul cât mai clar, iar filmul poate fi proiectat la dimensiuni cât mai mari, în loc să fie văzut la televizor. În acest articol vei afla detaliile necesare despre cum să transformi sufrageria într-o cameră de cinema.

Iată cum poţi crea atmosfera perfectă de cinema acasă pentru bucuria întregii familii:

Reducerea luminii

            Un spaţiu de cinema veritabil este un spaţiu complet întunecat. Nu trebuie să aştepţi neapărat lăsarea nopţii ca să te bucuri alături de cei dragi de un film bun, văzut în această atmosferă. Poţi recurge la nişte draperii închise la culoare. Dacă perdelele pe care le ai în casă nu sunt suficient de groase pentru a bloca total lumina, poţi fie recurge la achiziţionarea unor draperii suficient de bune pentru această sarcină, fie la improvizaţie. Poţi acoperi ferestrele cu pături groase sau orice altceva, astfel încât să poţi face întuneric deplin în sufragerie pe parcursul filmului.

Proiector şi boxe

            Să vezi filmul la televizor sau laptop poate fi destul de plictisitor. În acest fel, nu vei crea cu adevărat atmosfera de cinema. Sunteţi cu toţii deja obişnuiţi cu aceste dispozitive şi nu mai creează un impact puternic. Poţi recurge în schimb la un proiector şi o boxă de calitate. Poţi achiziţiona o boxa Bose de pe all-audio.ro, aceştia fiind distribuitorii autorizaţi Bose în România. Partea cea mai bună este că achiziţia unui proiector şi a unei boxe performante îţi vor servi la mult mai multe activităţi de familie, iar în cadrul serii de cinema, atmosfera va fi perfectă. Dacă asiguri un sunet de calitate, experienţa va fi cu adevărat imersivă.

Pregătirea spaţiului pentru proiecţie

            Pe lângă sunet, importantă este şi calitatea imaginii pentru a genera acest efect imersiv care să îi capteze total chiar şi pe cei mici. Având un proiector, asigură-te că spaţiul pe care urmează să proiectezi este alb şi cât mai drept. Dacă unul din pereţii încăperii poate susţine această sarcină este minunat. În caz contrar, poţi recurge la o pânză pentru proiecţie. Dacă nu vrei să cumperi una, poţi confecţiona singur această pânză. Va fi cu atât mai distractiv dacă îi implici şi pe copii în această misiune, deoarece acest aspect le va creşte mult interesul pentru activităţile de familie.

            În concluzie, dacă vrei să transformi sufrageria într-un spaţiu de cinema pentru serile petrecute împreună cu familia, asigură-te că poţi crea o atmosferă cât mai apropiată de cea dintr-o sală reală de cinema. Tot acest proces poate fi realizat alături de cei mici, astfel încât experienţa să fie cu adevărat memorabilă pentru toată lumea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.