Gestionarea propriilor finanţe se poate dovedi dificilă, mai ales când toate lucrurile par a fi o prioritate. Însă, cu puţin efort şi organizare, poţi ajunge la nişte variante satisfăcătoare, astfel încât să ai suficient pentru lucrurile cu adevărat importante. Dacă vrei câteva sfaturi din categoria de educaţie financiară continuă să citeşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vezi aici care sunt metodele prin care poţi distribui eficient veniturile tale lunar:

Foloseşte instrumente de organizare

Pentru partea de economisire, organizarea este cuvântul cheie. Trebuie să creezi un sistem care să funcţioneze pentru tine. Fie că mergi pe ceva digital ori abordezi o variantă clasică de dosar din plastic, una din cele două este recomandat să existe. Să le luăm pe rând, prima variantă digitală de economisire ar fii aceea în care îţi creezi un cont de economi şi agreezi ca la o anumită dată din lună de pe contul tău curent să meargă suma „x” de bani. E o variantă prin care te poţi asigura că acei bani chiar sunt puşi deoparte, fără să existe riscul că te atingi de ei sub vreo formă. A doua opţiune mai old school, presupune să-ţi iei câteva accesorii de birotică, cum sunt cele de pe Biroticienii.ro şi să-ţi faci un dosar în care să ai câte un plic dedicat mai multor aspecte pentru care vrei să strângi bani. De exemplu, poţi avea un plic dedicat pentru urgenţe medicale, vacanţe, electrocasnice noi, redecorarea locuinţei, cadouri de zi de naştere şi multe altele. Aceste aspecte diferă de persoană la persoană, însă în funcţie de prioritatea fiecăruia poţi alege să depui lunar diferite sume.

Prioritizează cheltuielile lunare

În ceea ce priveşte costurile de trai lunare, fă-ţi o listă cu toate cheltuielile pe care le ai în mod normal într-o lună şi distribuie o anumită sumă de bani la fiecare, apoi aşează-le în ordinea priorităţilor. Chiria, întreţinerea, facturile, transportul şi mâncarea ar trebui să ocupe primele locuri, urmate mai apoi de alte aspecte, care depinde de fiecare om în parte. Dacă mergi la sală, poţi pune abonamentul lunar. Ori dacă urmezi un anume curs sau frecventezi anumite locuri. Partea de divertisment, ar trebui să ocupe şi ea un loc pe listă, însă mai spre final. În mod evident această ordonare este una destul de subiectivă, în funcţie de priorităţile fiecăruia, lista trebuie adaptată şi rescrisă.

Evită cumpărăturile impulsive

În ziua de azi acest val de consumerism ne îndeamnă pe mulţi dintre noi către nişte achiziţii spontane. Ei bine aceste cumpărături  impulsive sunt tocmai prietene bune cu bugetul tău lunar, tocmai pentru că de multe ori vorbim de nişte cheltuieli care nu sunt necesare, ci mai degrabă mofturi. Aşa că dacă vrei să te ţii de planificarea bugetului pe care ai făcut-o în prealabil va trebui să eviţi pe cât posibil acest tip de shopping neplanificat.

Aşadar, planificarea economiilor, prioritizarea cheltuielilor şi evitarea shoppingului impulsiv ar putea face o diferenţă considerabilă când vine vorba de gestionarea eficientă a banilor tăi. Dar ţine minte că fiecare are priorităţi diferite, aşa ca e important să-ţi faci nişte variante personalizare care să se potrivească cu stilul tău de viaţă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.