Dacă a venit momentul în care trebuie să te pregăteşti pentru amenajarea camerei copilului tău, atunci ai ajuns unde trebuie. Probabil că ai multe curiozităţi şi doreşti să faci din camera celui mic, un spaţiu sigur, în care să poată sta cuminte şi confortabil. Ei bine, în acest articol vei descoperi 5 idei pe care este recomandat să le pui în practică. Rămâi aici în continuare şi află care sunt acestea!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

TOP 5 idei pentru fiecare părinte

1. Alege o vopsea non-toxică

Dacă urmează să vopseşti camera copilului tău, trebuie să ai în vedere achiziţionarea unei variante non-toxice. Aşadar, poţi opta pentru o vopsea care se regăseşte în categoria de produse bio. Poate fi mult mai scumpă decât una obişnuită, dar măcar nu va conţine compuşi organici volatili (COV). Este un aspect important, fiindcă aceşti compuşi pot fi dăunători, atât pentru tine, cât şi pentru copilul tău!

2. Optează pentru stilul Montessori

Chiar dacă stilul Montessori se referă în mod obişnuit la o modalitatea de învăţare a celor mici, în ultimii ani a devenit şi un stil de design interior. Aşadar, acest concept poate fi aplicat foarte uşor, urmând câteva sfaturi. Alege o mobilă cât mai simplă şi accesibilă pentru copilul tău (la nivelul lui). De exemplu, în locul unui pat obişnuit de copil, din lemn masiv, poţi amenaja direct salteaua pe covor. În acest fel, vei evita ca al tău copil să se arunce din pat şi să se lovească sau chiar să-şi blocheze capul între spaţiile patului. Acest stil poate fi aplicat aşa cum consideri de cuviinţă, deci poţi realiza orice idee ai în minte.

3. Îmbunătăţeşte mobila

Pe lângă pătuţ, camera copilului tău va mai avea şi de alte piese de mobilier. Poate că vei lua un dulap şi o noptieră sau poate doar o mică comodă cu sertare. Ei bine, dacă măcar o opţiune dintre acestea se numără printre alegerile tale, ai în vedere înlocuirea accesoriilor standard cu care aceste piese de mobilier vin din magazin. Mai exact, cu câteva glisiere cu bile poţi schimba întregul mod de deschidere şi închidere a sertarelor. Poate fi o variantă care să ofere mai multă siguranţă copilului tău şi nu te va costa o avere. Intră pe oscardeko.ro şi caută ceea ce ai nevoie!

4. Acoperă prizele

Dacă vor exista prize şi în această cameră, atunci cea mai bună variantă este să le acoperi. Deşi poate pentru adulţi poate fi o bătaie de cap de fiecare dată când va fi nevoie de ele, siguranţa celui mic trebuie să fie pe primul loc. Se găsesc pe piaţă numeroase carcase care se pot amplasa direct peste priză, fără prea mult efort. Este o investiţie minimă, dar care merită realizată nu doar în camera celui mic, ci în toată casa.

5. Nu uita de covor

Copilul tău va mai cădea, indiferent de cât de mult vei avea grijă de el. Din acest motiv, amplasarea unui covor în camera lui poate fi o idee înţeleaptă. Poţi opta chiar pentru un covor pufos, care să amortizeze puţin durerea atunci când acesta va cădea.

În concluzie, să creezi un spaţiu sigur în camera copilului tău este un aspect important, pe care trebuie să îl ai în vedere. Urmând aceste 5 idei vei crea un mediu perfect pentru micuţul tău!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.