Impartaseste-ti pasiunea pentru sporturile de iarna, ia-l pe cel mic pe carari de munte si arata-i de ce iti place tie atat de mult sa faci ceea ce faci. Sigur se va lega o conexiune indestructibila. Copilaria se duce repede, asa ca profita la maximum de timpul liber pentru a petrece cat mai mult timp in familie. Planuieste o escapada de cateva zile, inconjurati de natura, nea si voie buna. In plus, mai ai nevoie de pregatirea potrivita si ai obtinut reteta de succes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cum ii inspiri copilului tau dragostea pentru sport?

Tonul face muzica

Ca parinte este foarte posibil sa iti doresti sa predai mai departe stafeta pasiunilor tale. Tu adori muntele si ai face orice pentru o clipa pe crestele sale, sa inspiri aerul rece si sa te bucuri de privelistea incredibila. Insa este posibil ca cel mic sa nu fie la fel de incantat precum esti tu. Incearca sa il faci parte din poveste! Cum? Incepe prin a-i arata fotografii cu tine participand la diverse sporturi de iarna. Ia-l cu tine de mic la competitii sau in vacante si bucurati-va de experienta traita impreuna la schi, patinoar, cu snowboardul ori in drumetii. Copiii de orice varsta sunt greu de motivat, insa, daca iti pastrezi entuziasmul s-ar putea sa il imprumute si ei.

Echipati-va corespunzator

Frigul si umezeala nu sunt placute pentru nimeni, mai ales pentru copii. Ele provoaca disconfort, probleme de sanatate si lista poate continua. Pentru ca cel mic sa petreaca ziua tolanit in zapada, in siguranta, asigura-te ca este imbracat corespunzator. Nu fi tentat sa alegi bumbacul, pentru ca mentine transpiratia. In schimb, alege tesaturi special destinate activitatilor in aer liber, care se usuca rapid. O alegere inteleapta este sa il imbraci pe cel mic in straturi: pune-i maiou, bluza si un costum impermeabil, care sa fie si antivant. Ia o pereche de manusi in plus, fiindca sigur le va uda. Inspiratie pentru garderoba de munte a copilului poti gasi in magazinul pentru copii 4Kids Romania.

Verifica conditiile meteo

Alege conditiile potrivite pentru escapada in zapada, mai ales daca cei mici de-abia fac cunostinta cu tainele sporturilor de iarna. Daca prima experienta e la o temperatura sub inghet sau pe viscol, s-ar putea sa nu mai vrea sa o repete. In schimb, pe vreme buna, vor fi dornici sa invete si vor fi mult mai receptivi la tot ce ai de spus si aratat.

Ia pe partie o bautura calda

Ceaiul, ciocolata fierbinte si o gustare care sa le dea energie sunt ideale in pauza de la sporturile albe. Inainte de a incepe cursurile, asigura-te ca cei mici au luat un mic dejun nutritiv, insa unul usor, care sa nu le dea somnolenta. Astfel, evita alimentele care contin zahar, acestea dau un boost de energie, apoi duc rapid la epuizare. O gustare care include proteine, grasimi si legume sau fructe sunt tocmai bune pentru o stare de spirit buna.

Incurajeaz-o/Incurajeaza-l

Lasa-i sa se bucure de copilarie, nu fi prea aspru! Profita de orele in care poti fi alaturi de copii si faceti un om de zapada sau dati startul la cea mai memorabila bulgareala. Fiecare are ritmul lui, asa cum se intampla si cu cei mici, asa ca este important sa nu ii impingi mai departe decat sunt ei gata sa mearga.

Daca lectiile in zapada si pe gheata inca nu au dat roade, ia in calcul inscrierea copilului intr-o tabara. Aici va invata apartenenta la un grup, elemente de baza, tehnica si solidaritatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.