Trăim vremuri de criză, când toate domeniile sunt afectate, inclusiv transporturile sau curieratul. Aparte de astfel de excepţii însă, serviciile de curierat rapid sunt emblema a ceea ce înseamnă fast în zilele noastre. S-a simţit acut nevoia de a avea un serviciu ce poate livra cât mai rapid orice tip de colet. Mai ales la nivel local, cu cât mai repede în aceeaşi zi se va livra, cu atât mai bine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Să definim ce înseamnă de fapt curier rapid

Serviciile de curierat sunt cele de transport ale diferitelor bunuri, documente în anumite locaţii, zone din ţară sau lume, dacă vorbim despre cei de pe piaţa externă. Cu mijloace de transport proprii, astfel de firme îşi asumă să realizeze transportul, asigurat sub o formă sau alta, de la preluare până la destinatar.

În funcţie de experienţă fiecărei firme şi de cum îşi organizează aceste transporturi, clientul are parte de anumite beneficii, de o colaborare avantajoasă. Competiţia pe acest sector este negreşit una prezentă, ca în oricare alt domeniu de activitate.

În cât timp ajunge un curier rapid

Serviciile de curierat se raportează la transport local sau naţional. Pentru firme precum E-livrat există posibilitatea de livrare în aceeazi zi cu preluarea sau maximum a doua zi. În funcţie de intervalul orar când expeditorul plasează coletul sunt şanse ca la expeditor să ajungă în decurs de câteva ore. Timpul maxim este a doua zi până la ora închiderii programului. Un astfel de serviciu avantajează mai ales firmele, care pot trimite coletele clienţilor în cel mai scurt timp.

Nu în cele din urmă şi colaborările între persoane juridice, între firme vor fi mai eficiente, dacă în timp util ajung documentele de la unii la alţii. Sunt firme care au sedii în toată capitala, sunt sedii şi colaboratori ce au nevoie de un liant pentru ca documentele şi alte bunuri să ajungă în timp scurt la destinaţie.

Pentru serviciile ce vizează expediţiile naţionale, aici timpul în care un colet ajunge la destinatar depinde de mai mulţi factori – distanţă, zona urbană sau rurală şi ce acoperire are firma de curierat în cauza, fenomene meteo sau situaţii de urgenţă precum cea din prezent ce pot limita bunul mers al activităţii. Sunt, cu alte cuvinte, aspecte ce nu ţin neapărat de firma în sine şi de cât de competent este un curier în a livra rapid.

Cum trimit prin curier rapid un colet

Înainte de toate ar fi bine de reperat ce acoperire are firma vizată şi cum taxează aceste servicii. De cele mai multe ori rezumăm aceste servicii la preţ. Important de ştiut este dacă se vor taxa kilometri extra, pentru cei care intenţionează să trimită colete în zone rurale mai ales. Contează desigur şi timpul de expediere şi cum se va desfăşura totul. Preţul depinde de greutate şi distanţă cel mai adesea, fiecare firmă aplicând un tarif diferit, ȋn funcţie şi de condiţiile de expediere.

În cazul celor de la E-livrat, firma de curierat din Bucureşti, există garanţia că orice colet ajunge în siguranţă şi fără deteriorări. La final, clientul poate aprecia serviciile, oferind şi feedback.

În funcţie de ce anume trebuie trimis, totul este împachetat corespunzător. Bunurile fragile vor fi notate ca atare, în interiorul pachetului fiind regăsit şi ambalaj special ce atenuează şocurile şi previne spargerea sau deteriorarea bunurilor – plastic gros sau produse separate prin suport de carton.

Pentru a trimite un colet, este necesar să chemaţi curierul la locaţia dumneavoastră. Acest lucru va fi posibil apelând direct la sediul firmei, ce va transmite mai departe către curierul responsabil cu zona în cauză. Coletul este preluat, cu plata pe loc, după caz. Datele necesare pentru expediere sunt verificate şi în plus, cele ale expeditorului înregistrate. Ca urmare a înregistrării coletului în sistemul firmei, primiţ un AWB, adică un cod de bare ce vă permite în timp util să verificaţi statusul comenzii, atât dumneavoastră, cât şi destinatarului.

Această este procedura în relaţie cu expeditorul, întrucât ceea ce se întâmplă mai departe este un lung şir de proceduri specifice firmei de curierat. Coletul ajunge în depozit, este scanat de fiecare dată la intrare şi ieşire din depozit, este preluat în evidenţă şi trimis mai departe către alt curier, în altă maşină, în funcţie de destinaţie. Ajunge în depozitul din oraşul vizat, ajunge la curierul zonal care la rândul său realizează expediţia.

Serviciile de curierat sunt echivalente cu rapiditatea, însă nu trebuie de uitat că va conta şi în ce stare ajunge un colet la destinaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.