Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Urmând tendinţele globale privind reducerea amprentei de carbon,

Atria Urban Resort lansează construcţia Fazei a III-a, cu cele mai ”eco-friendly” clădiri din complex

  • Toate cele 350 de apartamente vor fi construite în acord cu tendinţele globale privind sustenabilitatea şi reducerea amprentei de carbon.
  • Clădirile vor fi dotate cu panouri solare pentru prepararea apei calde menajere şi cu recuperatoare de căldură.
  • Tâmplăria exterioară va folosi ferestre tripan, care reduc consumul de energie.
  • Parcările vor fi pregătite pentru a permite, în viitor, încărcarea maşinilor electrice.

Bucureşti, 11 iulie 2022: Atria Urban Resort, complex rezidenţial dezvoltat în sectorul 1 din Bucureşti, în vecinătatea Lacului Străuleşti, de Cityring Development, în parteneriat cu EVERGENT Investments, începe construcţia a 350 de apartamente noi, incluse în Faza a 3-a a proiectului, după ce recent a obţinut autorizaţia de construcţie şi toate avizele necesare. Clădirile Atria Urban Resort vor oferi cea mai înaltă rată de eficienţă energetică. Atria Urban Resort este unul dintre puţinele proiecte rezidenţiale din Capitală care au luat în calcul soluţii de sustenabilitate şi protecţie a mediului, în acord cu tendinţele internaţionale pentru reducerea amprentei de carbon, de aceea, construcţiile demarate începând din această fază a proiectului vor fi prevăzute cu panouri solare pentru prepararea apei calde menajere şi recuperatoare de căldură HRV în apartamente.

Cele 350 de apartamente construite în Faza a III-a vor fi un mix de studiouri şi apartamente cu 2, 3 şi 4 camere, din care unele vor avea grădini proprii. Faza a III-a va fi construită pe o suprafaţă totală de 22.834 mp, iar durata lucrărilor va fi de 20 de luni. Astfel, în 2023, clădirile aferente Fazei a III-a vor fi ridicate şi în curs de finisare/amenajare.

Noutatea cu care vine această nouă fază a proiectului este aceea că toate clădirile vor fi aliniate cu tedinţele internaţionale privind protecţia mediului, vor veni în întâmpinarea dorinţei clienţilor de a locui într-un complex ”eco-friendly”, fiind totodată în acord cu legislaţia în materie şi standardele de eficienţă energetică.

Astfel, construcţiile vor avea un sistem propriu de panouri solare pentru prepararea apei calde menajere, iar fiecare apartament va avea montat în living recuperatoare de căldură HRV. Aceste sisteme de ventilaţie permit înlocuirea aerului din interior cu aer proaspăt din exterior printr-un proces denumit ”transfer de energie”, astfel încât căldura din aerul de ieşire este folosită pentru a ridica temperatura aerului din exterior pe măsură ce intră în casă, reducându-se astfel consumul suplimentar de energie.

De asemenea, închiderile exterioare (ferestrele şi pereţii din exterior) vor avea un grad de izolare termică superior, tâmplăria exterioară folosită făcând parte dintr-o categorie superioară: ferestre tripan (trei foi de sticlă).

Soluţiile în beneficiul eficienţei energetice şi al protecţiei mediului se aplică şi în cazul parcărilor amenajate, parte din proiectul rezidenţial în ansamblu. Astfel, toate locurile de parcare aferente Fazei a III-a vor fi prevăzute cu un sistem de canale subterane care vor permite în viitor montarea unei reţele de energie electrică, în vederea alimentării autoturismelor electrice şi/sau hibrid.

”Încurajaţi de tendinţele globale, venim în întâmpinarea cererilor clienţilor, tot mai preocupaţi de protecţia mediului înconjurător şi de scăderea consumului de energie, le oferim, aici la Atria Urban Resort, un mix de facilităţi eco-friendly. Este o evoluţie firească în dezvoltarea complexului rezidenţial, construit pe valori precum regenerarea urbană, plantări substanţiale de arbori seculari, densitate redusă şi un standard ridicat de viaţă oferit  proprietarilor. Ne bucurăm că direcţia eco-friendly aleasă de dezvoltator este asimilată de membrii comunităţii Atria, care ne inspiră permanent prin deciziile individuale pentru protecţia mediului. Avem mulţi rezidenţi interesaţi de reciclarea deşeurilor, de tehnologii pentru reducerea consumurilor, care folosesc şi deţin vehicule electrice. Atria Urban Resort atrage clienţi care conştientizează importanţa mediului şi asta este îmbucurător! Ca atare, am acţionat în baza aspiraţiilor lor: dacă acest proiect a atras oameni interesaţi de protecţia mediului, noi, ca dezvoltator îi susţinem prin soluţiile pe care le oferim.  Evoluăm împreună cu clienţii noştri”, a declarat Liria Themo, Marketing Manager al Atria Urban Resort.

Faza a III-a a complexului Atria va respecta standardele folosite şi în primele două faze ale proiectului.  Clădirile armonios aranjate, cu regim de înălţime P+4 şi parţial P+6, cu faţade albe, moderne şi cu ferestre mari, care permit luminii naturale să pătrundă în apartamente, vor fi construite pe 25% din teren. Restul de 75% va fi amenajat cu spaţii verzi generoase, locuri de parcare, piscine, zonă dedicată activităţilor de recreere şi grădini interioare cu o topografie variată. Distanţele mari între clădiri, de la 30 până la 100 de metri, vor oferi rezidenţilor intimitate şi linişte.

Conceptul de ”resort urban”, în care dezvoltatorii şi arhitecţii complexului au pus accent pe dezvoltarea de spaţii verzi şi pe indicatorii urbanistici ponderaţi, a adus proiectului, în ultimii doi ani, cinci premii de referinţă în industrie. Recent, la Gala Romanian Property Awards, Atria Urban Resort a primit premiul Urban Regeneration Vision 2021” care se adaugă altor distincţii primite pentru regenerare urbană şi sustenabilitate. Atria a fost recompensată cu premiul “Cea Mai Impresionantă Regenerare Urbană”, din partea Imobiliare.ro şi a Clubului Profesioniştilor în Imobiliare, precum şi premiul “Best Standard Residential Development”, oferit de Construction and Investment Journal – CIJ. Totodată, complexul Atria a fost desemnat ”Proiectul rezidenţial Middle Market al anului 2021 în România”, de către Imobiliare.ro, precum şi ”Cel mai sustenabil proiect rezidenţial din Bucureşti”, de către publicaţia Club Antreprenor.

Despre Atria Urban Resort

Atria Urban Resort este un proiect imobiliar dezvoltat pe Şoseaua Chitilei, în vecinătatea Lacului Străuleşti, de către EVERGENT Investments, în parteneriat cu Cityring Development, deţinut de antreprenorii Liviu şi Eugen Lepădatu. Proiectul – se întinde pe 9 hectare şi a fost conceput în patru faze de construcţie, cu 1.400 de apartamente în total şi o valoare totală de 120 milioane de euro. Prima fază a proiectul imobiliar de amploare, dezvoltat în sectorul 1 al Capitalei, a fost finalizată şi vândută integral la începutul anului 2020. Faza a II-a, cu 398 de apartamente şi o zonă cu spaţii comerciale, are o valoare de aproximativ 35 de milioane de euro şi a fost vândută aproape în totalitate. Construcţia Fazei a III-a, cu 350 de apartamente, începe în 2022. Tot în acest an, Atria demarează proiectarea şi autorizarea Fazei a IV-a şi ultima a proiectului imobiliar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.