Sărbătoarea Gustului debutează în forţă joi, 16 noiembrie 2017 în cadrul RomHotel, Centrul Expoziţional Romexpo, Pavilionul G7. Şi anul acesta, o serie de profesionişti ai gustului, renumiţi Chefs la nivel internaţional, vor împărtăşi din experienţa şi entuziasmul lor, în cadrul demonstraţiilor culinare în care vor oferi informaţii preţioase despre o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul se desfăşoară sub înaltul patronaj al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ministerului Educaţiei Naţionale, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti prin PROEDUS.

Sărbătoarea Gustului 2017 aduce la start Chefs renumiţi la nivel mondial:

  • Alain Alexanian, Chef cu o stea Michelin şi Executive Chef al restaurantului oficial Bocuse d`Or situat in Village VIP, pune accentul pe savoarea preparatelor şi pe utilizarea ingredientelor bio, pe care le denumeşte „secretul longevităţii”.
  • Philippe Dupré, renumit Chef bucătar francez, care a studiat mulţi ani arta gastronomiei în Franţa, la Lyon, alături de bucătari Chefi cu stele Michelin.
  • Johnny Şuşală - unul dintre cei mai experimentaţi şi talentaţi Chefi români din noua generaţie, pune creativitate, dedicare şi respect faţă de ingrediente, în fiecare dish pe care îl prepară.
  • Petrişor Tănase, primul realizator de emisiuni culinare din România, Maestru în arta gastronomică şi expert în comitetul sectorial turism, hoteluri şi restaurante.

Pe parcursul a patru zile, cei patru vor fi amfitrionii evenimentelor din cadrul Sărbătorii Gustului, ediţia a VII-a:

Joi, 16 noiembrie:

-          10:00 - 16:00, Master Class fine dining cu Philippe Dupré şi Johnny Şuşală

-          16:00- 18:00, Degustare de vin Beaujolais Nouveau by Paul Bocuse, un vin tânăr şi complex cu arome de fructe negre, uşor condimentat.

-          Tombolă cu premii surpriză

Vineri, 17 noiembrie:

-          10:00 - 13:30  şi 15.30 – 17.00, Master Class fine dining cu Philippe Dupré şi Johnny Şuşală

-          14:00 - 15:00, Petrişor Tănase dezvăluie secretul uscării cărnii, o tradiţie străveche specifică Daciei

Sâmbătă, 18 noiembrie:

-          10:00 - 13:30  şi 15.30 – 17.00,  Master Class fine dining cu Philippe Dupré şi Johnny Şuşală

-          14:00 - 15:00, Alain Alexanian împărtăşeşte secretul longevităţii şi tainele utilizării ceaiurilor în Gastronomie.

Duminică, 19 noiembrie:

-          10:00 - 14:00, Cupa de Sandwich, cei mai buni elevi ai liceelor cu profil alimentar se întrec în prepararea de sandwich-uri gourmet, fiind îndrumaţi şi jurizaţi de chefi şi specialişti în arta gastronomică.

În plus, pe 18 noiembrie, între orele 11.00 si 16.00 cei mici, dar şi pasionaţii de pictură vor afla de la Alina Alecu, tips&tricks despre cum pot da culoare farfuriei într-un mod ingenios. Platoul câştigător va fi prezentat la Cina de Gală de anul viitor, mai 2018.

***

Despre Sărbătoarea Gustului

”Sărbătoarea Gustului” – Educarea gustului consumatorilor, în rândul copiilor şi al părinţilor, liceenilor şi tinerelor generaţii de bucătari prin informarea şi transparenţa pedagogică asupra produselor, originilor lor şi modului de producţie şi trasabilitate, transmiterea cunoştinţelor şi încurajarea unui comportament alimentar echilibrat, sănătos, durabil, Eco-responsabil. Festivalul reuneşte o serie de evenimente desfăşurate în şcoli, universităţi, restaurante şi hoteluri, hypermarket-uri şi târguri de alimentaţie, HORECA şi turism.

Parteneri instituţionali: Reprezentanţa Comisiei Europene in Romania, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Primaria Capitalei prin Proedus.

www.sarbatoarea-gustului.ro & www.facebook.com/SarbatoareaGustului

Slogan Festival: ”Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.