La ora actuala, poluarea este una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta omenirea. Daca acum 15 ani, efectele nu erau atat de evidente, in zilele noastre, aceasta provoaca un disconfort cu care ne infruntam zi de zi. Pe langa calitatea scazuta a aerului respirabil, mai ales in zonele urbane puternic industrializate, efectul cu cel mai mare impact asupra planetei este incalzirea globala. Aceasta se resimte prin ierni cu aspect de primavara si veri caniculare, cu temperaturi care pot ajunge si la 40°C.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principala sursa de poluare o reprezinta arderea combustibililor, utilizata in cantitati extrem de mari, in ciuda faptului ca este epuizabila. Pentru a reduce impactul acestora, oamenii de stiinta au cautat surse de energie mult mai durabile, chiar inepuizabile sau regenerabile, care nu afecteaza mediul inconjurator.

Iata ce tipuri de energie va folosi omenirea in viitor

Exista cateva tipuri de energie pe care lumea le foloseste atat pentru eficienta lor, dar si datorita constientizarii faptului ca avem nevoie de un mediu curat. Astfel de surse devin din ce in ce mai populare in multiple industrii, precum transport, alimentatie sau tehnologie.

Energia solara

Este una dintre cele mai apreciate tipuri de energie, iar oamenii de stiinta sustin ca va fi utilizata pentru multe decenii de-acum incolo. Practic, este cea pe care o ofera soarele si devine utilizabila cu ajutor panourilor solare. De asemenea, este utilizata pentru a genera caldura. 

Avand la baza principiile sale de functionare, au aparut mai multe dispozitive, precum panourile radiante, pe care poti sa le vezi aici, care avanteaza utilizatorii prin faptul ca ofera o sursa de energie eficienta si ieftina.

Energia eoliana

Deoarece este obtinuta prin exploatarea puterii pe care o genereaza vantul, aceasta poate fi obtinuta cu costuri mici si nu se epuizeaza. In plus, poate alimenta zonele in care factorul ce le face sa functioneze apare foarte des si este puternic, cum sunt cele de campie. 

Multe tari, printre care si Romania, au inceput de mult timp sa exploateze energia eoliana, lucru dovedit prin prezenta generatoarelor de dimensiuni mari instalate in zone in care vantul bate puternic.

Energia hidroelectrica

Pe langa vant si soare, o alta sursa importanta o reprezinta apa. Practic, aceasta genereaza energia hidroelectrica, exploatata cu ajutorul apelor din baraje, care sunt folosite pentru a pune in miscare turbine. 

Principalul avantaj il reprezinta costurile aproape nule, deoarece barajele sunt capabile sa produca energie electrica in mod constant. In plus, exista posibilitatea de a refolosi apa utilizata pentru acest scop. In acelasi timp, nu are niciun impact negativ asupra mediului, deoarece se obtine cu ajutorul unui proces natural si nu solicita nicio substanta chimica daunatoare.

Toate aceste surse de energie au rolul de a eficientiza costurile, dar, mai important decat atat, de a reduce impactul negativ asupra mediului, care se afla deja intr-o degradare cauzata, in mod deosebit, de industrializarea exagerata. Oamenii de stiinta fac eforturi mari pentru a inlocui variantele daunatoare si pentru a asigura oamenilor o natura sanatoasa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.