In general, cuvantul "dependenta" are o conotatie negativa, fiind asociat cu consumul unor substante pe care le dorim si despre care credem ca ne fac bine, pe termen scurt, insa care, in realitate, nu ne aduc decat foarte mult rau, pe termen mediu si lung. Lista poate fi una extinsa, de la obiceiuri aparent "inofensive", precum un desert la fiecare masa sau cateva pahare de cola pe zi, la substante mult mai nocive, ca alcoolul ori tigarile, care nu fac decat sa "sape" in interiorul organismului nostru. In acest context, de ce am mentionat in titlu despre... dependenta de apa imbuteliata?

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Intrucat, conform expertilor in psihologie, oamenilor le este mult mai usor sa inlocuiasca un obicei daunator cu unul sanatos decat sa il anuleze cu totul pe primul. Cu alte cuvinte, daca vrei sa renunti la dulciuri, poti intai sa treci prin etapa deserturilor fara zahar, iar, daca doresti spui adio tigarilor, un dispozitiv fara nicotina iti poate facilita tranzitia de la fumator la nefumator. Similar, cola sau bauturile alcoolice consumate in exces, in weekend sau dupa programul de lucru, pot fi inlocuite cu acelasi numar de pahare (sau poate chiar mai multe) de apa imbuteliata!

La prima vedere, teoria expusa mai sus poate parea prea frumoasa sa fie adevarata ori pur si simplu imposibil de pus in practica. In realitate, insa, eficienta sa este dovedita si tine de un alt comportament mai degraba instinctiv al oamenilor: gestul reflex. Mai precis, ideea de a duce un pahar la gura si de a sorbi din el, la intervale mai scurte sau mai lungi de timp, poate fi mai importanta decat continutul propriu-zis al lor. Astfel, in loc de cola, bere sau alte bauturi alcoolice, ale caror singure plusuri sunt la capitole precum gust sau satisfactie de moment, putem bea apa imbuteliata, precum cea de la H2On, plina de beneficii!

In primul rand, vorbim despre apa imbuteliata de calitate, intrucat respectiva companie, care livreaza apa la domiciliu si la birou, in toata tara, in aceeasi zi, comercializeaza un produs 100% microbiologic pur, netratat, ale carui calitati au fost remarcate inclusiv la nivel international (premiul Superior Taste Award, acordat de catre prestigiosul International Taste Institute din Bruxelles, Belgia, in anii 2019, 2020, 2021 si 2022). In al doilea rand, insa, trebuie luate in calcul toate avantajele hidratarii corespunzatoare, de la sustinerea proceselor interne ale corpului si pana la o stare generala de bine!

Practic, inlocuirea bauturilor nesanatoase cu apa, singurul lichid esential vietii, printr-un "truc" pe cat de simplu, pe atat de util, ne poate schimba din temelii, de la modul in care privim fiecare zi care ne asteapta la energia pe care o "radiem" cu fiecare actiune a noastra. Daca vei face aceasta modificare, in aparenta mica, insa care are implicatii majore, poti fi sigur ca familia, prietenii si colegii o vor observa si te vor intreba, mai in gluma, mai in serios: "Vad ca ai inlocuit cola din pahar, ai devenit cumva 'dependent' de apa imbuteliata?". Raspunsul este, bineinteles, DA, intrucat aceasta "stare" este una de care nu trebuie sa-ti fie rusine si de care nu ai niciun motiv sa scapi! Hidratare placuta!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.