Indiferent dacă îţi plac sau nu obiectivele de început de an, nu există un moment mai bun decât debutul anului pentru un nou început. Fie că este vorba de un obiectiv personal sau de unul de business ori de o schimbare a stilului de viaţă, acesta ar putea fi momentul perfect pentru a începe ceva nou. Poate un regim de fitness, alegeri alimentare mai sănătoase sau planuri de călătorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numită după zeul roman Janus, nu este o coincidenţă faptul că luna ianuarie este simbolul unor noi capitole. Zeu roman cu două feţe, dintre care una priveşte înainte şi cealaltă înapoi, Janus este gardianul porţilor şi uşilor. Reprezentant al începuturilor şi sfârşiturilor, el caracterizează capacitatea noastră de a începe ceva nou în timp ce suntem recunoscători trecutului. Dar, indiferent dacă îţi stabileşti obiective care îţi vor schimba viaţa sau doar începi anul cu o doză sănătoasă de pozitivitate, există beneficii bine documentate în a-ţi face planuri.

Beneficii pe termen lung: cercetările arată că obiectivele de început de an sunt o strategie excelentă pentru a obţine o perspectivă mai fericită şi mai echilibrată asupra vieţii. Când mergi înainte cu o direcţie clară, îţi îmbunătăţeşti sănătatea emoţională şi mentală.

Mai multă motivaţie: atingerea obiectivelor personale şi depăşirea barierelor te pot ajuta să ai mai multă încredere în tine şi să-ţi creşti motivaţia. Când depăşeşti obstacolele şi obţii ceva important pentru tine, creierul tău eliberează dopamină. Sentimentul de mândrie pe care îl simţim atunci când ne îndeplinim obiectivele ne dă încredere să continuăm şi să realizăm mai mult.

Un sentiment de comunitate: unul dintre cele mai bune aspecte ale stabilirii unui nou obiectiv de început de an în ianuarieeste că sunt şanse mari să existe o comunitate de oameni care fac acelaşi lucru. Ai sprijin şi încurajare din partea celorlalţi care îşi stabilesc propriile obiective personale, ceea ce te poate ajuta să le atingi pe ale tale.

Cauţi inspiraţie?

Un studiu realizat de Statista1 a arătat că cele mai comune obiectivele de început de an sunt acelea legate de exerciţii fizice şi de fitness, o alimentaţie mai sănătoasă, pierdere în greutate, gestionarea banilor şi anumite schimbări ale stilului de viaţă legate de fumat, alcool şi timpul petrecut pe reţele sociale.

Una dintre cele mai mari schimbări pe care cineva ar putea dori să le facă este renunţarea la fumat. Ştim cu toţii că fumatul dăunează, dar nu sunt foarte mulţi aceia care cunosc motivul pentru care fumatul este atât de nociv pentru sănătate.  În fumul de ţigară există peste 6.000 de substanţe, dintre care aproximativ 100 au fost identificate de autorităţile de sănătate publică ca fiind nocive sau potenţial nocive. Mulţi cred că nicotina prezintă cel mai mare risc pentru sănătate, însă, deşi creează dependenţă şi nu este lipsită de riscuri, nicotina nu este cauza principală a bolilor asociate fumatului. Realitatea este că fumul produs în urma arderii este principala cauză a bolilor asociate fumatului.

1Statista (2021). Obiectivele de început de an în Marea Britanie 2021. [online] Statista. Disponibil aici: https://www.statista.com/statistics/1084782/most-popular-new-year-s-resolutions-in-the-united-kingdom/ [Accessed 6 Oct. 2022].

Diferenţa fundamentală dintre produsele fără fum şi ţigări este că alternativele fără fum oferă nicotină fără ardere. Când procesul de ardere şi fumul care rezultă sunt îndepărtate, nivelurile de substanţe

nocive şi potenţial nocive pot fi reduse semnificativ în comparaţie cu fumul de ţigară. Este important să reţinem că produsele fără fum sunt destinate adulţilor, ca alternative la continuarea fumatului.

Renuntă la fumat în acest an

Cea mai bună decizie este să renunţi complet la ţigări şi la nicotină, iar milioane de oameni reuşesc acest lucru, în fiecare an. (Cere ajutor unui medic sau adresează-te unui serviciu local de asistenţă pentru renunţarea la fumat - te vor ajuta să găseşti un plan care funcţionează cel mai bine pentru tine.)

Desigur, renunţarea la ţigări este o provocare personală unică şi nu toată lumea reuşeşte de prima dată. Acei adulţi care continuă să fumeze ar putea dori să exploreze mai în detaliu ştiinţa şi inovaţia din spatele alternativelor fără fum. Produsele care încălzesc tutunul în loc să-l ardă, deşi creează dependenţă şi nu sunt lipsite de riscuri, sunt o alternativă mult mai bună pentru adulţi decât continuarea fumatului.

Diferenţa fundamentală dintre produsele fără fum şi ţigări este că alternativele fără fum oferă nicotină fără ardere. Când procesul de ardere şi fumul care rezultă sunt îndepărtate, nivelurile de substanţe nocive şi potenţial nocive pot fi reduse semnificativ în comparaţie cu fumul de ţigară. Este important să reţinem că produsele fără fum sunt destinate adulţilor, ca alternative la continuarea fumatului. Ele nu sunt concepute ca produse care să ajute la renunţarea la fumat.

Oricare ar fi motivaţia ta pentru a stabili obiective de început de an, decizia de a renunţa la ţigări duce la o viaţă mai bogată în mai multe moduri. Cu sprijinul potrivit, poţi planifica un viitor mai luminos fără ţigări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.