Prefectura Dolj anunţă că specialişti geologi vor ajunge, în cursul zilei de miercuri, în comuna Calopăr, în satul Bâzdâna, acolo unde o casă a fost distrusă într-o explozie produsă în urma unei acumulări de metan în sol. Aceştia vor stabili, în baza unui studiu geofizic, care este ”procedura de intervenţie” pentru ca incidente precum cel de săptămâna trecută să nu se repete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Oficialii Prefecturii Dolj anunţă, marţi după-amiază, că o echipă de specialişti geologi va ajunge în comuna Calopăr, miercuri, în jurul orei 12:00, pentru a studia zona şi a propune soluţii tehnice în ceea ce priveşte acumulările de metan care se constată la mică adâncime, în sol. 
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
”Firma va realiza un studiu geofizic care va indica şi va ajuta autorităţile locale să stabilească clar procedura de intervenţie ce va fi pusă în practică în zonă”, transmit reprezentanţii Prefecturii. 
 
Măsurătorile făcute luni seară indicau în continuare prezenţa metanului, în concentraţii importante, la doar 10 centimetri adâncime în unele zone din curtea unde s-a produs explozia, dar şi în vecinătate. 
 
Săptămâna trecută, un bărbat din Dolj a ajuns în stare gravă la spital cu arsuri de gradele 1 şi 2, după ce locuinţa în care se afla a explodat. Acesta ar fi descoperit o pungă cu gaze în curtea sa din satul Bâzdâna, comuna Calopăr, în urmă cu doi ani, moment în care a alertat şi autorităţile, însă nu a fost luată nicio măsură. Acum, bărbatul a forat un puţ în curtea locuinţei, iar gazul a ars timp de aproximativ o săptămână, până s-a produs explozia.
 
”Oamenii trăiesc cu acest gaz care vine din fântâni, din pânza freatică de foarte mulţi ani. Acum, nu negăm faptul că acel gaz care iese din pământ poate fi un pericol pentru locuitorii zonei respective”, a afirmat, luni, prefectul judeţului Dolj, Dan Diaconu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.