O conductă de gaz a fost avariată, miercuri, în localitatea Mihăeşti, judeţul Vâlcea, şi este posibil să fi fost lovită de un utilaj agricol. 50 de persoane din 20 de gospodării au fost evacuate ca măsură de precauţie, în timp ce mai multe echipaje intervin la faţa locului. Furnizarea gazului a fost oprită în zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE:  ”Conducta de gaz a fost oprită (conductă medie, nu magistrală) şi nu mai există scurgeri de gaze. La ora 11:44 a fost emis mesaj RO-ALERT pentru informare şi protejarea populaţiei din zona evenimentului”, a precizat ISU Vâlcea.

În total au fost evacuate 50 de persoane din 20 de locuinţe, pe o suprafaţă de cca 800 de mp. Traficul rutier a fost reluat şi se lucrează pentru repunerea în funcţiune a conductei.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Pompierii militari continuă să asigure măsuri de protecţie a populaţiei din zonă, precum şi de prevenire şi stingere a incendiilor la locul intervenţiei echipelor de specialitate ale DISTRIGAZ, până la remedierea totală a situaţiei”, a mai precizat sursa citată.


ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Pompierii militari vâlceni au fost solicitaţi, cu puţin timp în urmă,  pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, ca urmare a avarierii unei conducte de gaze, în localitatea Mihăeşti. La locul evenimentului s-au deplasat de urgenţă forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea şi Punctului de Lucru Buneşti, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială CBRN”, a transmis, miercuri, ISU Vâlcea.

Sursa citată a precizat că forţele ISU ajunse la faţa locului au constatat că sunt pierderi însemnate de gaze, fisura fiind la o conductă magistrală.

”A fost anunţat de urgenţă DISTRIGAZ. Echipajele operative au balizat zona şi au realizat un perimetru de siguranţă, urmând a se lua toate măsurile necesare pentru protecţia populaţiei din zona respectivă”, a mai transmis ISU Vâlcea.

Pentru a fi în afara oricărui pericol, pompierii militari au evacuat 20 de persoane din 8 gospodării, aflate în zona evenimentului.

Echipajul CBRN efectuează măsurători pentru a stabili riscul de explozie.

Cauza incidentului se cercetează. E posibil ca ţeava să fi fost atinsă de un utilaj agricol.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.