Un pui de urs rătăcit de mama sa a fost salvat de către jandarmii din Bacău. Aceştia au prins animalul, l-au predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Dărmăneşti, iar în cele din urmă ursuleţul a ajuns la Centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din Bălan, judeţul Harghita.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

6 iunie - Maratonul Energiei
Jandarmii au fost solicitaţi să intervină, joi, după ce un pui de urs s-a urcat într-un copac, zona Coada Lacului de lângă oraşul băcăuan Dărmăneşti, iar mai mulţi câini, alertaţi de prezenţa animalului, latră insistent sub pom.
 
Jandarmii s-au deplasat în scurt timp la locul indicat, iar la sosirea acestora, puiul a coborât din copac, fiind preluat de membrii echipajului.
 
”Jandarmii i-au dat să bea apă, l-au botezat Norocel, iar după o scurtă acomodare a fost predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Lignum din Dărmăneşti, care l-au predat la Centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din Bălan, judeţul Harghita”, transmite, joi, Inspectoratul de Jandarmi Bacău.
 
"M-a impresionat foarte mult când acest micuţ pui de urs a venit fără teamă către noi şi mă bucur că l-am putut salva”, a declarat plutonierul adjutant Gherasimescu Cristian, subofiţer operativ în cadrul IJJ Bacău. 
 
Jandarmii transmis public mulţumiri persoanei care a apelat numărul unic de urgenţă 112 făcând astfel posibilă salvarea puiului de urs care nu ar fi supravieţuit în pădure fără mama sa, având în vedere vârsta mică pe care o are. 
 
De asemenea, Jandarmeria recomandă populaţiei să anunţe prin apel la 112 situaţiile de acest gen, pentru a putea fi luate măsurile necesare astfel încât animalele să nu sufere.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.