Un pui de urs rătăcit de mama sa a fost salvat de către jandarmii din Bacău. Aceştia au prins animalul, l-au predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Dărmăneşti, iar în cele din urmă ursuleţul a ajuns la Centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din Bălan, judeţul Harghita.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Jandarmii au fost solicitaţi să intervină, joi, după ce un pui de urs s-a urcat într-un copac, zona Coada Lacului de lângă oraşul băcăuan Dărmăneşti, iar mai mulţi câini, alertaţi de prezenţa animalului, latră insistent sub pom.
 
Jandarmii s-au deplasat în scurt timp la locul indicat, iar la sosirea acestora, puiul a coborât din copac, fiind preluat de membrii echipajului.
 
”Jandarmii i-au dat să bea apă, l-au botezat Norocel, iar după o scurtă acomodare a fost predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Lignum din Dărmăneşti, care l-au predat la Centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din Bălan, judeţul Harghita”, transmite, joi, Inspectoratul de Jandarmi Bacău.
 
"M-a impresionat foarte mult când acest micuţ pui de urs a venit fără teamă către noi şi mă bucur că l-am putut salva”, a declarat plutonierul adjutant Gherasimescu Cristian, subofiţer operativ în cadrul IJJ Bacău. 
 
Jandarmii transmis public mulţumiri persoanei care a apelat numărul unic de urgenţă 112 făcând astfel posibilă salvarea puiului de urs care nu ar fi supravieţuit în pădure fără mama sa, având în vedere vârsta mică pe care o are. 
 
De asemenea, Jandarmeria recomandă populaţiei să anunţe prin apel la 112 situaţiile de acest gen, pentru a putea fi luate măsurile necesare astfel încât animalele să nu sufere.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.