New York Police Department a început o investigaţie în cazul lui Harvey Weinstein, au confirmat reprezentanţi ai instituţiei pentru Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi nu a fost depusă nicio plângere scrisă în cazul lui Weinstein, NYPD s-a autosesizat.

„Bazat pe informaţiile apărute în presă, NYPD face o evaluare pentru a determina dacă există plângeri adiţionale în legătură cu cazul Weinstein. Nu au fost identificate plângeri scrise până acum, iar NYPD încurajează pe oricine are informaţii privind această problemă să sune la CrimeStoppers Hotline”, a transmis poliţia.

Procuratura din Manhattan l-a cercetat pe Weinstein în 2015, după ce Ambra Battilana Gutierrez a declarat public că producătorul a atins-o fără a avea consimţământul ei. Procurorul Cyrus Vance Jr. a decis, în final, să nu îl acuze pe Harvey Weinstein, pe motiv că probele nu au fost suficiente.

Numeroase actriţe, între care Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein au declarat, în ultima săptămână că au fost hărţuite sexual de producător. Dezvăluirile au fost publicate de The New York Times şi The New Yorker.

Mai mult, trei femei, între care actriţa italiana Asia Argento, l-au acuzat că le-a violat.

Harvey Weinstein a negat toate acuzaţiile, printr-un comunicat transmis de purtătoarea lui de cuvânt, Sallie Hofmeister.

Producătorul a fost concediat din The Weinstein Co., după ce anunţase că se retrage pentru o perioadă nedeterminată de la cârma firmei pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele lui, Bob.

Meryl Streep, Judi Dench, Bob Iger, George Clooney, Jennifer Lawrence, James Gunn, Leonardo DiCaprio, Brie Larson, Megan Ellison, Julianne Moore, Seth Rogen, Kevin Smith, Lena Dunham, Judd Apatow, John Oliver, Patricia Arquette şi Mark Ruffalo, între alţii, au condamnat comportamentul lui Weinstein faţă de femei.

El este încă membru al Academiei de Film Americane, consiliul acesteia urmând să se întâlnească sâmbătă pentru a discuta cazul. National Organization for Women (NOW) a cerut Academiei să îi retragă cu Weinstein titlul de membru.

Mai mulţi laburişti, membri ai Parlamentului, îi cer prim-ministrului Theresa May să retragă titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producătorul Harvey Weinstein l-a primit în 2004.

Scrisoarea a fost transmisă în aceeaşi zi în care BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producătorului statutul de membru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.