Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a participat la Reuniunea Şefilor Serviciilor de Apărare Civilă din ţările nordice, eveniment organizat la iniţiativa şefului Departamentului norvegian de Apărare Civilă, în cadrul căreia a abordat aspecte cheie precum rezilienţa comunităţilor, cooperarea civil-militară, dar şi modul în care România acţionează şi mobilizează autorităţile în cazul unor situaţii de criză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În perioada 9-11 octombrie a.c., secretarul de stat în MAI, şeful DSU, dr. Raed Arafat, a participat la Reuniunea Şefilor Serviciilor de Apărare Civilă din ţările nordice, eveniment organizat la iniţiativa şefului Departamentului norvegian de Apărare Civilă. Această întâlnire internaţională a adus la aceeaşi masă reprezentanţi din statele nordice, SUA şi România (DSU, IGSU, EARC), având ca principal scop discutarea diferitelor problematici actuale din domeniul protecţiei/apărării civile, respectiv capacitatea de a face faţă noilor provocări apărute la nivel global în materie de securitate şi apărare”, a transmis DSU. 
 
Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ”fiecare stat participant a avut oportunitatea de a împărtăşi experienţele şi progresele realizate în domeniul protecţiei civile, contribuind astfel la un schimb constructiv de experienţe şi bune practici”. 
 
”În cadrul prezentării, şeful DSU a abordat aspecte cheie precum rezilienţa comunităţilor, cooperarea civil-militară, dar şi modul în care România acţionează şi mobilizează autorităţile în cazul unor situaţii de criză. De asemenea, a subliniat necesitatea pregătirii constante şi adecvate, dotarea corespunzătoare a instituţiilor şi pregătirea continuă a personalului, cu scopul de a asigura o reacţie eficientă în eventualitatea unor situaţii de urgenţă”, precizează DSU.
 
”Această reuniune reflectă excelenta colaborare dintre România şi Norvegia în domeniul protecţiei civile şi începutul unei cooperări de lungă durată, urmând ca în 2024, întâlnirea să aibă loc în România. În final, cei prezenţi au reiterat angajamentul de a întări legăturile bilaterale şi de a promova schimbul de experienţă şi expertiză în domeniul apărării/protecţiei civile. România rămâne solidară şi dedicată cooperării internaţionale în domeniul protecţiei civile şi rezilienţei”, se mai arată în mesaj. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.