Poliţia Capitalei anunţă că a găsit, în dosarul de evaziune fiscală instrumentat, 13.500 de măşti de protecţie, peste 11.000 perechi de mănuşi şi 900 de litri de dezinfectant. Acestea au fost cumpărate de pe piaţa neagră, cu intenţia de a fin vândute, direct sau online, la preţuri supraevaluate. Comisarul Traian Berbeceanu anunţă că produsele vor ajunge în sistemul sanitar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 19 martie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti , sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu produse sanitare şi echipamente medicale de protecţie”, a transmis, joi seară, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că, în urma percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate peste 13.500 de măşti de protecţie şi peste 11.000 perechi de mănuşi. Au fost ridicaţi circa 900 de litri de dezinfectant pentru suprafeţe şi mâini şi peste 300 de ochelari de protecţie.

”Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că mai multe persoane au achiziţionat, de pe piaţa neagră, echipamente medicale de protecţie, precum şi cantităţi mari de dezinfectant, cu intenţia de a le pune în vânzare, direct sau on line, la preţuri supraevaluate, profitând de cererea crescută şi de lipsa lor de pe piaţă. Anterior, parte din materiale ar fi fost deja vândute atât către persoane fizice, cât şi către persoane juridice, pe baza unor documente fictive”, a mai transmis Poliţia. 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, urmând a fi dispuse măsuri legale cu privire la întreaga cantitate de materiale ridicată.

La rândul său, comisarul Traian Berbeceanu, şeful de Cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela, a prcizat că produsele indisponibilizate vor merge către sistemul sanitar.

”Starea de urgenţă a fost declarată pentru ca autorităţile să poată interveni cât mai eficient în sprijinul dumneavoastră. Toate forţele din cadrul MAI sunt la datorie, acţionând cu fermitate împotriva celor care încearcă să profite în aceasta perioada grea. Astăzi, poliţiştii bucureşteni, cu sprijinul informativ al structurii specializate din cadrul ministerului, au descins în mai multe locaţii unde se aflau depozitate importante cantităţi de materiale de protecţie şi dezinfectanţi cu care urma să fie aprovizionată "piaţa neagră". Produsele indisponibilizate urmează a fi distribuite sistemului medical, care, chiar acum, are atât de mare nevoie de astfel de materiale, în efortul comun de prevenire şi combatere a răspândirii Covid19. Iar cei care sunt tentaţi să comită astfel de infracţiuni, primesc un semnal puternic: ţara asta are poliţişti de calitate, determinati să-i pedepsească pe cei răi, pentru a putea să-iprotejeze cei cei mulţi şi buni”, a scris Berbeceanu pe Facebook.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.