Ministrul Cseke Attila a declarat marţi, în prima reuniune a Comitetului interministerial pentru analiza de risc seismic că după cutremurul din Gorj, a dispus şi doi experţi s-au deplasat încă de duminică în judeţul Gorj şi în cursul zilei de ieri şi astăzi evaluează aceste clădiri afectate iar tot astăzi ministrul aşteaptă o evaluare a daunelor din zonele afectate de cutremur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Imediat după cutremurul din judeţul Gorj şi replicile care au urmat, am avut o legătură directă cu instituţia Prefectului Gorj, cu autorităţile administraţiei publice locale şi în urma solicitărilor venite de la acest nivel, am dispus ca doi experţi, care sunt atestaţi cu practică pentru această categorie de expertizare, inclusiv unul dintre ei pe monumente istorice, fiind vorba şi de clădiri afectate care sunt clasificate, s-au deplasat încă de duminică în judeţul Gorj şi în cursul zilei de ieri şi astăzi inspectează, evaluează aceste clădiri afectate”, a anunţat ministrul Dezvoltării.

Cseke Attila a spus că a ţinut legătura cu prefectul din judeţul Gorj şi a cerut ca astăzi, cât mai rapid posibil, să existe o evaluare a daunelor, pagubelor produse iar la nivel judeţean, să se dea o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a vedea la nivelul autorităţilor locale, fie că vorbim de Târgu-Jiu sau alte unităţi administrativ teritoriale, care sunt clădirile afectate şi care ar fi măsurile şi sprijinul, resursele financiare pentru ca situaţia acestor clădiri afectate să fie rezolvată.

”Vom veni în şedinţa de guvern cu măsuri de sprijinire a acestor autorităţi locale, ne referim în primă fază la clădiri care au ca şi destinaţie şcoli, acolo este prioritatea noastră. Aşteptăm documentaţia în cursul zilei de astăzi, ne vom mişca rapid cu celelalte ministere pentru a veni cu o propunere în şedinţa de guvern”, a mai afirmat ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.