Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi un mesaj de condoleanţe pentru victimele cutremurului din Japonia. ”România este alături de cetăţenii din Japonia, în aceste momente dificile”, a afirmat şeful statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România este alături de cetăţenii din Japonia, în aceste momente dificile”, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe X.

Şeful statului a transmis sincere condoleanţe familiilor victimelor cutremurului”.

Autorităţile japoneze au anunţat marţi că bilanţul cutremurelor care au lovit luni Japonia a crescut la cel puţin 48 de morţi, în timp ce echipele de salvare au dificultăţi în a ajunge în zonele izolate de pe coasta de vest a ţării, unde clădirile s-au prăbuşit şi drumurile au devenit impracticabile, iar mii de locuinţe au rămas fără curent electric.

Jumătate dintre decese au fost înregistrate în portul Wajima, în peninsula Noto, în extremitatea nordică a prefecturii Ishikawa. Autorităţile locale au raportat, de asemenea, 14 răniţi grav şi "mulţi" răniţi uşor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.