Inspectoratul General pentru Situaţii de urgenţă anunţă joi că salvatorii au intervenit la 1.335 de solicitări pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, în cursul zilei de miercuri. 1.349 persoane au primit ajutorul pompierilor paramedici, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona Bucureşti-Ilfov, iar echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 4 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În cursul zilei de ieri, 04.01.2023, salvatorii au intervenit la 1.335 de solicitări pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, anunţă IGSU într-un comunicat. Pompierii militari au fost prezenţi la datorie pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă produse la nivel naţional. Astfel, salvatorii din întreaga ţară au intervenit pentru gestionarea a 1.509 situaţii de urgenţă, dintre care 48 de incendii, 1.335 misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, precum şi alte 122 intervenţii (deblocare persoane/animale; distrugere muniţie neexplodată etc.). Pe timpul misiunilor SMURD, 1.349 persoane au primit ajutorul pompierilor paramedici, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona Bucureşti-Ilfov (284 cazuri), urmată de judeţele Timiş(74 cazuri, Mureş (62 cazuri), Iaşi (56 cazuri) şi Hunedoara (53 cazuri). Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 4 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 3 persoane şi-au pierdut viaţa în judeţele Cluj şi Dolj. În perioada de referinţă, pe timpul misiunilor desfăşurate, pompierii militari au salvat 5 persoane aflate în dificultate, mai precizează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.