Preşedintele Cătălin Drulă a anunţat, luni, că USR cere adoptarea în şedinţa plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului de mar i a unei declaraţii de solidaritate cu statul Israel şi de condamnare a atacurilor din partea Hamas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În urmă cu 82 de ani, pe 9 octombrie 1941, începea deportarea evreilor din România în Transnistria. O manifestare a extremismului şi xenofobiei în cel mai brutal mod. Astăzi este Ziua Naţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România. O zi în care trebuie să ne amintim de ororile împotriva evreilor pentru ca aşa ceva să nu se mai repete niciodată. Tot astăzi am solicitat Parlamentului introducerea pe ordinea de zi a plenului reunit de mâine adoptarea unei declaraţii de solidaritate cu Israel şi condamnare a atacurilor din partea grupării teroriste Hamas”, a afirmat Cătălin Drulă, potrivit unui comunicat de presă al USR.

Reprezentanţii USR consideră că, în contextul atacurilor teroriste împotriva statului Israel, se impune luarea unei poziţii ferme şi de urgenţă de către Parlamentul României. Violenţa şi luarea de ostatici nu sunt niciodată soluţii, terorismul trebuie condamnat cu fermitate şi în mod sistematic împotriva oricui ar fi îndreptat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.