Monsanto, care a devenit recent parte a grupului german Bayer, este ţinta a 8.000 de procese legate de riscul de cancer implicat de includerea substanţei glifosat în erbicide, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bayer a dezvăluit anterior existenţa a 5.200 de procese împotriva Monsanto, companie pe care a cumpărat-o într-un acord de 63 de miliarde de dolari finalizat în luna iunie.

”Numărul reclamanţilor în litigiile statale şi federale era de aproximativ 8.000 la sfârşitul lunii iulie. Acest număr ar putea creşte sau scădea de-a lungul timpului, dar opinia noastră este că numărul nu este reprezentativ pentru meritele cazurilor”, a declarat joi directorul general al Bayer, Werner Baumann, la o conferinţă cu analiştii.

Acţiunile Bayer au scăzut cu peste 10% de când Monsanto a fost condamnată pe 10 august la plata unor despăgubiri de 289 de milioane de dolari în primul proces din Statele Unite legat de erbicidele bazate pe glifosat, precum Roundup şi Ranger Pro.

Problemele juridice se adaugă altor probleme ale Bayer, cum ar fi scăderea vânzărilor de produse de consum pentru îngrijire şi o verificare a practicilor de producţie de către autorităţile de reglementare americane.

Grupul vrea să întărească activităţile de dezvoltare a unor medicamente noi şi a început integrarea Monsanto în organizaţie.

Baumann a reiterat punctul de vedere al Bayer, acela că verdictul juriului din 10 august nu coincide cu concluziile autorităţilor de reglementare, bazate pe ştiinţă.

Bayer a anunţat că va solicita iniţial judecătorului să inverseze verdictul din 10 august şi, dacă va fi necesar, va contesta decizia acestuia la o curte de apel din California, ceea ce va dura aproximativ un an.

Întrebat dacă Bayer va lua în considerare închiderea cazurilor în afara justiţiei, Baumann a precizat că grupul se va apăra cu fermitate în acest caz şi în cele viitoare.

Directorii Bayer participanţi la conferinţa cu analiştii au subliniat că cererea pentru glifosat şi de seminţe care tolerează erbicide cu spectru larg nu au fost afectate de verdict.

Bayer a mai precizat că nu există motive pentru reanalizarea riscurilor juridice legate de Monsanto.

Bayer, care va retrage numele de Monsanto, a început procesul de integrare a acestei companii în organizaţia sa. Acesta este considerat o sarcină dificilă chiar şi fără litigii, la aproape doi ani după ce a semnat acordul de 63 de miliarde de dolari.

Rezultatele Bayer aferente trimestrului al doilea, programate să fie publicate pe 5 septembrie, vor include provizioane pentru costurile de apărare în litigii, dar nu şi fonduri pentru depăgubiri, a precizat directorul financiar Wolfgang Nickl.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.