Fostul pilot Alex Zanardi, în vârstă de 53 de ani, care a suferit vineri un accident grav, a fost plasat în comă artificială la spitalul din Siena, a anunţat medicul Sabino Scolletta, potrivit L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Sunt şi leziuni oculare. Pacientul va rămâne în comă indusă cel puţin 48 de ore. El a venit la noi cu un puternic traumatism cranio-facial. Concret, toate oasele feţei sunt fracturate. Deocamdată nu vorbim despre starea sa neurologică. Vom vedea mai  târziu, când se va trezi şi dacă se va trezi. Situaţia pacientului este gravă, el poate şi să moară. În astfel de cazuri, vindecarea este lentă, însă agravarea poate fi dură”, a explicat medicul care l-a operat pe fostul pilot de F1.

Italianul Alessandro Zanardi, fost pilot de Formula 1 şi cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice,  fost transportat la spitalul din Siena, vineri seară, cu elicopterul, după un accident la o etapă din Toscana, când a pierdut controlul bicicletei, s-a răsturnat de două ori şi s-a izbit de un camion.

La 15 septembrie 2001, Alex Zanardi, care între 1991 şi 1999 a participat la 41 curse de Formula 1, a suferit un accident într-o cursă de pe circuitul EuroSpeedway Lausitz in Klettwitz, din Germania. El a pierdut controlul monopostului la ieşirea de la boxe, iar un alt pilot, Alexandre Tagliani, a plecat de la boxe şi la o viteză de 300 kilometri pe oră nu a putut evita impactul cu monopostul lui Zanardi. Deşi echipele de salvare au reuşit să-l menţină în viaţă după ce inima i s-a oprit de şapte ori, picioarele nu i-au mai putut fi salvate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.