Spaniolul Xavi Pascual, care şi-a anunţat demisia din funcţia de antrenor al naţionalei de handbal masculin a României, a precizat printr-un mesaj transmis prin intermediul FR Handbal că îşi cere mii de scuze, dacă cineva s-a simţit ofensat de decizia sa, impusă de clubul său, FC Barcelona, şi că şi-a dorit tot ce e mai bun pentru reprezentativa tricoloră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De acum câteva luni am luat decizia de a renunţa la echipa naţională din diferite motive, dar cel mai important, la reînnoirea contractului cu echipa de club, FC Barcelona a pus condiţia să renunţ la această dublă funcţie, antrenor de club şi selecţioner. Această condiţie putea fi impusă de către club încă de la început şi aş dori înainte de toate să mulţumesc clubului, pentru că mi-a permis să preiau echipa naţională a României. Această decizie a fost cunoscută doar de cei foarte apropiaţi mie, asta pentru a nu afecta buna desfăşurare a activităţii echipei, sau cel puţin aceasta a fost intenţia mea. Dacă cineva dintre voi se simte ofensat, îmi cer mii de scuze, dar aşa am procedat mereu, am dorit pentru echipa mea tot ce a fost mai bun”, a transmis antrenorul iberic.

El le-a mulţumit tuturor celor pe care îi consideră prietenii săi români, ”antrenori, conducători, arbitri, cei care lucrează la FR Handbal”, despre care spune că l-au ajutat ”enorm” în această perioadă, dar cu care s-a şi certat. ”Vouă vă cer scuze, pentru că ştiţi că uneori sunt impulsiv în astfel de moment. Sper că nu v-am dezamăgit şi să ştiţi că, de acum înainte, casa mea este şi casa voastră”.

Xavi Pascual le-a mulţumit şi fanilor: ”Mulţumesc fanilor care m-au sprijinit din prima clipă de când am ajuns, atunci când am fost prezent în România sau în alte ţări unde am mers cu echipa, la fel şi în Barcelona. M-aţi făcut să mă simt român la fel ca toţi ceilalţi şi să îndrăgesc această ţară, care acum, dacă-mi permiteţi, o consider şi ţara mea”.

Antrenorul spaniol a mai spus că multă lume nu a înţeles decizia lui de acum mai bine de doi ani, când a preluat naţionala României, dar că a fost o provocare şi a avut şi el multe de învăţat.

”Când am preluat această echipă naţională multă lume nu a înţeles, dar pentru mine era o provocare şi în tot acest timp am avut multe de învăţat. Ca peste tot, am întâlnit lucruri bune şi mai puţin bune, însă vă pot spune un singur lucru, cele pozitive depăşesc de departe cele mai puţin bune. Mulţumesc pentru încrederea acordată, atât preşedintelui FRH, Alexandru Dedu, cât şi Consiliului de Administraţie al federaţiei. Un loc aparte în sufletul meu îl au jucătorii, pentru care am decât cuvinte de laudă, deoarece sacrificiul şi dăruirea lor au fost maxime atunci când au venit la lotul naţional, de acest lucru nu se poate îndoi nimeni vreodată. Vă mulţumesc din suflet şi, aşa cum v-am mai spus: aveţi încredere şi aripile vă vor creşte. A fost o onoare pentru mine să lucrez cu voi”, consider Xavi Pascual.

Antrenorul, de acum doar al echipei FC Barcelona, şi-a încheiat mesajul astfel: ”A fost o mândrie şi o onoare pentru mine să pot antrena echipa naţională masculină a României. Vă mulţumesc tuturor şi un sincer: Pe curând. Hai, România!”.

Naţionala de handbal masculin a României a ratat miercuri, la Cluj-Napoca, să se califice la turneul final al Campionatului Mondial din 2019, deşi a învins reprezentativa Macedoniei, cu scorul de 26-25 (12-11), în manşa retur din faza play-off a competiţiei.

Tricolorii au pierdut manşa tur cu scorul de 32-24 (15-10), iar miercuri, în Sala Sporturilor ”Horia Demian”, nu au reuşit să remonteze diferenţa, chiar dacă şi-au oferit victoria, cu scorul de 26-25 (12-11).

Antrenorul naţionalei de handbal masculin a României, ibericul Xavi Pascual, a semnat, la începutul lunii mai, un contract pe încă patru ani cu FC Barcelona. Sub condcuerea lui, FC Barcelona a câştigat titlul în sezonul recent încheiat, al optulea consecutiv cu Xavi Pascual pe bancă şi al 25-lea în total.

Xavier Pascual Fuertes, născut la 8 martie 1968, este antrenor al Barcelonei din 2009.

Câştigător de două ori al Ligii Campionilor EHF, Pascual a semnat, în luna iunie 2016, un contract pe patru ani cu FR Handbal, obiectivul principal fiind calificarea naţionalei masculine la JO din 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.