Tehnicianul echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, l-a criticat dur pe arbitrul român Istvan Kovacs după meciul cu PSG, scor 1-4, în urma căruia catalanii au fost eliminaţi din Liga Campionilor în faza sferturilor de finală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem supăraţi, furioşi. Cartonaşul roşu primit de Araujo este cel care a decis meciul. Am fost bine organizaţi în atac şi în apărare. Pentru mine este prea mult să dai un cartonaş roşu. Este păcat că munca unui sezon întreg trebuie să se încheie din cauza unei decizii de arbitraj. În fotbal există şi eliminări, dar arbitrul a fost foarte slab. Un dezastru. Nu-mi place să vorbesc despre arbitri, dar trebuie să o spunem. Nu putem să tăcem", a spus el despre prestaţia lui Kovács.

Xavi, care a primit şi el cartonaş roşu, a precizat că eliminarea jucătorului său a stricat un meci “frumos şi spectaculos”

"Araujo a încercat să se dea la o parte, iar Barcola s-a lăsat să cadă. La modul în care fotbalul este atât de echilibrat, să joci 11 contra 10 este practic imposibil. Pentru mine, eliminarea a stricat un meci frumos şi spectaculos. Am dat dovadă de mândrie şi caracter, dar este aproape imposibil împotriva unei echipe de acest nivel", a adăugat el.

Echipa Paris Saint-Germain s-a calificat, marţi, în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a eliminat FC Barcelona, PSG s-a impus cu scorul de 4-1.

“Eliminarea lui Ronald Araujo după aproape jumătate de oră de joc, penaltiul incomprehensibil al lui Cancelo, respingerea defectuoasă a lui Jules Kounde... Gravele erori defensive ale FC Barcelona şi deciziile controversate ale arbitrului român István Kovács au îngropat visul european al unei echipe care şi-a entuziasmat enorm fanii, dar care nu a reuşit să o elimine pe PSG”, notează sport.es.

În meciul arbitrat de Istavn Kovacs, PSG s-a impus prin golurile marcate de Dembele (40), Vtinha (54) şi Mbappe (61 - penalti, 89). Pentru FC Barcelona a punctat Raphinha, în minutul 12, iar Araujo a fost eliminat în minutul 29.

În timp ce PSG a întors soarta meciului împotriva Barçei graţie golului lui Vitinha, Xavi şi-a pierdut cumpătul şi a contestat prea vehement decizia arbitrului Istvan Kovacs, în special lovind furios un panou al Ligii Campionilor aflat în apropiere (minutul 57). După acest gest, arbitrul a decis, în mod logic, să îl elimine.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.