Meciul dintre Ana Bogdan şi Lesia Ţurenko, disputat vineri în turul trei la Wimbledon, scor 4-6, 6-3, 7-6 (18) pentru ucraineană, a avut cel mai lung tiebreak lla simplu din istoria turneelor de grand slam, la feminin, şi a egalat recordul la masculin. A fost un tiebreak de 38 de puncte

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Setul decisiv a durat 109 minute, iar Ţurenko a salvat cinci mingi de meci. Bogdan a salvat şase mingi de meci, înainte ca Ţurenko să reuşească să obţină victoria, la finalul unei confruntări de trei ore şi 40 de minute. Tiebreak-ul a durat mai mult de 35 de minute.

Meciul de la Wimbledon a egalat ca durată cel mai lung meci din actualul sezon pe iarbă: la s’Hertogenbosch, luna trecută, Liudmila Samsonova şi Lena Papakis au jucat tot trei ore şi 40 de minute, însă în primul tur.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Este al treilea meci din topul celor mai lungi ale sezonului WTA. Cel mai lung a fost cel dintre Beatriz Haddad Maia şi Sara Sorribes Tormo, de la Roland Garros, care aa duraat trei ore şi 51 de minute.

Tiebreak-ul de vineri, de 38 de puncte, a fost cel mai lung la un meci de la un turneu de grand slam, la feminin. Precedentul record, de 36 de puncte, a fost stabilit în 2015, la Roland Garros, la meciul Denisa Allertova – Johanna Konta.

La masculin, s-a înregistrat un tiebreak de 38 de puncte în primul set al unui meci Andy Roddick – Jo-Wilfried Tsong, în 2007, la Australian Open. Roddick a pierdut atunci tiebreak-ul, dar a câştigat meciul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.