Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a avut o întâlnire cu internaţionalul brazilian al formaţiei Real Madrid, Vinicius Junior, victima mai multor incidente rasiste în acest sezon, dar şi cu naţionala Braziliei şi cu preşedintele confederaţiei braziliene, Ednaldo Rodrigues. Infantino a anunţat înfiinţarea unui task force care va colabora cu forul internaţional pentru a face recomandări specifice. Vinicius Jr. va avea un rol proeminent în task force-ul antirasism, a precizat FIFA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este foarte important nu doar să vorbim despre rasism şi discriminare, ci să luăm măsuri într-un mod decisiv şi convingător – toleranţă zero”, a spus Gianni Infantino după reuniuneaa de la Barcelona.

Infantino a precizat că este foarte important ca arbitrii să oprească meciurile atunci când jucători sunt ţinta abuzurilor.

"Nu există fotbal dacă există rasism! Aşa că hai să oprim meciurile", a spus el. „Arbitrii au această oportunitate în competiţiile FIFA, deoarece avem acest proces de oprire a jocului. Trebuie să existe acţiuni la fiecare nivel, şi la nivel naţional. Toată lumea trebuie să înţeleagă asta şi vom merge, împreună, până la final".

Gianni Infantino a menţionat că este momentul ca autorităţile din fotbal să îşi asume responsabilităţi. “Trebuie să acţionăm ferm”, a subliniat el.

Pentru Reuters, şeful FIFA a vorbit şi despre task force-ul antirasism: “I-am cerut lui Vinicius să conducă acest grup de jucători care va prezenta sancţiuni mai stricte, care vor fi apoi implementate de toate autorităţile din fotbal din lume. Trebuie să îi ascultăm pe jucători şi ce au ei nevoie pentru un mediu mai sigur. Nu mai putem tolera rasismul. Ca ppreşedinte FIFA, simt că trebuia să discut personal cu Vinicius”, a afirmat Infantino.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.