Antrenorul FC Dinamo, Vasile Miriuţă, a declarat că echipa sa va juca un meci de şase puncte la Botoşani, deoarece în cazul unei înfrângeri, fotbaliştii pregătiţi de Costel Enache vor lua o opţiune serioasă pentru calificarea în play-off şi vor fi greu de ajuns în etapele rămase din sezonul regulat al Ligii I.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ştim cu toţii că ne aşteaptă un meci foarte greu la Botoşani, ştim cu toţii că nu e uşor să joci acolo. O echipă bună, agresivă, cu un antrenor bun. I-am urmărit cu CFR, au făcut un meci bun în deplasare. Suntem pregătiţi din toate punctele de vedere, ne-am antrenat foarte bine zilele astea şi vom merge la Botoşani să câştigăm. Este un meci de şase puncte, sunt cu patru puncte în faţa noastră şi nu ne permitem să facem paşi greşiţi acolo şi să se distanţeze de noi. Nu avem voie să-i lăsăm să se distanţeze. Poate câştigăm. Nu-i uşor, dar am încredere în jucătorii mei. Vom face tot ce depinde de noi să câştigăm acest joc. Vor fi schimbări în echipă şi la Bototşani, îi voi alege pe cei care s-au pregătiti cel mai bine în cursul săptămânii, pe cei pe care îi văd că îşi doresc să joace. Sunt vreo 5-6 echipe care se bat pentru trei locuri, pentru că FCSB, CFR şi Craiova sunt sigure că vor intra în play-off. Mai suntem şase echipe care ne batem pentru trei locuri", a declarat Miriuţă.

El nu se teme pentru postul său după rezultatele mai slabe înregistrate de când a preluat pe Dinamo: "Nu mă tem pentru postul mecu, pentru că vom fi acolo în 15 decembrie, în primele şase şi vom merge mai departe. Dar nu ştii mâine ce faci, dar peste două luni. Botoşaniul are un nucleu care joacă de mult timp împreună, sper ca şi eu să rămân cât mai mult timp aici şi să construiesc echipa în jurul unor tineri dinamovişti, jucători de valoare, pentru că numai dacă ai continuitate poţi să faci ceva."

Atacantul Adam Nemec se pregăteşte foarte bine în continuare şi va juca meci de meci, indiferent dacă va decide să plece la rivala FCSB, a spus antrenorul

"Pe Adam îl simt foarte bine. Şi astăzi am vorbit cu el înaintea antrenamentului, e un jucător care se pregăteşte exemplar şi, indiferent ce va decide el, noi ne dorim să rămână. Dar dacă se va pregăti aşa în continuare şi nu va dori să continue cu noi, n-am să-l scot din echipă, asta sigur. De ce să stai în calea viitorului lui? Poate fi şi pentru el ultimul contract, are şi el o vârstă, cu toate că e un jucător de care nu te poţi dispensa aşa uşor. Dar viaţa merge înainte, fără Miriuţă şi fără Nemec. Fără ei (n.r. - Nedelcearu şi Costache) nu, că sunt cam tineri. Am văzut că patronul de la Steaua zice că are aprobare ca să vorbească de el (n.r. - Nemec). Nu ştiu cu cine a vorbit de la noi. Budescu e un jucător foarte bun, dar eu l-aş ţine şi pe Nemec şi l-aş aduce pe Budescu. Constantin e un jucător minunat", a afirmat Miriuţă.

Miriuţă crede că Ionuţ Nedelcearu şi Valentin Costache vor fi chemaţi la echipa naţională: "Ei sunt viitorul lui Dinamo şi în jurul lor trebuie clădit, un timp, aşa, vreo doi ani, după care să-şi ia şi ei zborul la mai bine."

Fundeaşul Nedelcearu, care a strâns deja 100 de meciuri în tricoul echipei Dinamo, spune că echipa sa nu mai are voie să facă paşi greşiţi în Liga I.

"FC Botoşani are un lot foarte omogen, cu jucători buni, joacă de foarte mult timp împreună şi asta se vede în jocul lor. Sperăm să prindem o zi bună şi să plecăm cu toate cele trei puncte de acolo, pentru că nu ne mai permitem să facem paşi greşiţi. Sunt foarte fericit că am 100 de jocuri în tricoul lui Dinamo, sper să fac cât mai multe şi echipa să fie cât mai sus. Dacă vom aduna victorii în continuare, se va schimba şi atmosfera şi moralul nostru. Sper să nu ajungem iar până-n ultima etapă să stăm şi să depindem şi de alte adversare, trebuie să stăm numai la mâna noastră", a afirmat jucătorul de 21 de ani

Mijlocaşul Valentin Costache spune că locul echipei Dinamo este în play-off: "Meci foarte greu, mergem acolo să câştigăm, chiar dacă nu am mai făcut-o de o perioadă ceva mai lungă. Noi suntem foarte motivaţi să câştigăm şi sper să obţinem victoria. Vrem să fim în play-off, pentru că acolo ne e locul. Mai trebuie să dau goluri. A zis Mister că-mi alege el ţara (n.r. - exotică, pentru o vacanţă) şi eu doar merg acolo."

Partida FC Botoşani - FC Dinamo se va disputa luni, de la ora 20.45, în etapa a XV-a a Ligii I.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.