Pilotul Valtteri Bottas şi-a prelungit contractul cu echipa de Formula 1 Mercedes, scadent la finalul actualului sezon. Finlandezul a semnat o înţelegere valabilă pentru 2019, cu opţiune pentru un sezon suplimentar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul vine la o zi după ce Mercedes i-a prelungit cu două ani contractul britanicului Lewis Hamilton, până în 2020.

în vârstă de 28 de ani, Bottas este la Mercedes de la începutul anului 2017, când l-a înlocuit pe campionul mondial din 2016, germanul Nico Rosberg.

După ce debutat în Formula 1 la Williams, în 2012, Valtteri Botats a cunoscut succesul în Marele Circ cu echipa Mercedes. El are trei victorii de etapă şi alte 13 clasări pe podium cu echipa constructorului german de automobile.

După 10 din cele 21 de etape desfăşurate în acest an, Bottas ocupă locul 5 în clasamentul piloţilor, cu 104 puncte. Lider este germanul Sebastian Vettel (Ferrari), cu 171 de puncte, urmat de Hamilton, cu 163 de puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.