Sportivii UFC nu vor mai fi supervizaţi de Agenţia Americană Anti-Doping (USADA), iar părţile vor pune capăt parteneriatului lor de opt ani, pe fondul unei dispute legate de testarea antidoping a fostului campion UFC Conor McGregor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

McGregor doreşte să revină în octogon pentru prima dată de când a suferit o accidentare la picior în iulie 2021, dar regulile USADA îi cer să fie în lotul de testare timp de şase luni şi să dea două teste negative înainte de a putea concura.

"Relaţia dintre USADA şi UFC a devenit nesustenabilă, având în vedere declaraţiile făcute de liderii UFC şi de alte persoane care au pus la îndoială poziţia de principiu a USADA conform căreia lui McGregor nu i se permite să lupte fără a fi în baza de testare timp de cel puţin şase luni", a declarat directorul general al USADA, Travis Tygart, într-un comunicat.

USADA a precizat că reuniunile privind reînnoirea contractului au eşuat luni, când, după o întâlnire productivă în luna mai, UFC a avut o "răsturnare bruscă de situaţie" şi a informat agenţia că merge în altă direcţie.

"Suntem dezamăgiţi pentru sportivii UFC, care sunt contractori independenţi care se bazează pe programul nostru global independent, la standarde de aur, pentru a-şi proteja drepturile la un octogon curat, sigur şi corect", a declarat Tygart.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.