Federaţia Americană de Box (USA Boxing) a anunţat că s-a retras din Asociaţia Internaţională de Box (IBA) şi se va alătura World Boxing, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mike McAtee, directorul executiv al USA Boxing, a precizat, într-o scrisoare adresată membrilor asociaţiei, că retragerea din IBA este cu efect imediat.

“USA Boxing va începe imediat procesul de înscriere în World Boxing şi va depune cererea necesară în prima zi de acceptare, la sau în jurul datei de 1 mai 2023”, a adăugat el.

World Boxing, cu sediul în Elveţia, s-a înfiinţat recent, din dorinţa de a ajuta viitorul olimpic al boxului.

IBA, for condus de rusul Umar Kremlev şi suspendat de CIO în 2019, a calificat World Boxing drept o organizaţie necinstită. IBA a depus plângere la Boxing Independent Integrity Unit, miercuri, împotriva entităţilor şi persoanelor implicate în World Boxing.

McAtee a precizat că USA Boxing a ales că părăsească IBA deoarece forul internaţional nu a respectat principiile de la constituire şi nu respectă carta olimpipcă şi mişcarea olimpică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.