Supercupa Turciei, meci între Galatasaray şi Fenerbahce, programat să se dispute vineri la Riad, a fost anulată pe fondul unei dispute între cluburi şi autorităţile saudite, a anunţat postul turc de televiziune NTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - 

Federaţia turcă, Feenerbahce şi Galatasaray au evitat să dea detalii, într-un comunicat comun, precizând că meciul a fost amânat din cauza unor probleme de organizare.

“Pentru a sărbători cea de-a 100-a aniversare a Republicii noastre şi a Federaţiei Turce de Fotbal în străinătate, am organizat un eveniment împreună cu cluburile noastre care să contribuie la valoarea de marcă a fotbalului turc şi a cluburilor noastre,

Supercupa din 2023, care trebuia să se joace vineri, 29 decembrie 2023, de la ora 20.45, a fost amânată pentru o dată ulterioară, ca urmare a deciziei comune luate de cluburile noastre din cauza unor probleme de organizare.

Dorim să mulţumim Federaţiei de Fotbal, instituţiilor şi organizaţiilor relevante din ţara gazdă pentru eforturile depuse până în prezent în vederea organizării Supercupei.

Federaţia Turcă de Fotbal

Clubul Sportiv Fenerbahçe

Clubul Sportiv Galatasaray”

ŞTIREA INIŢIALĂ

Nu există deocamdată o confirmare oficială a acestei anulări, care a fost anunţată de presa din Turcia.

Galatasaray şi Fenerbahce declaraseră că nu vor juca meciul de pe stadionul Al-Awwal Park dacă jucătorilor nu li se va permite să poarte la încălzire tricouri cu fondatorul Turciei moderne, Mustafa Kemal Ataturk.

Presa turcă a relatat că oficialii saudiţi au respins această cerere, deşi nu este clar de ce. 
 
Au existat, de asemenea, informaţii în presă potrivit cărora imnul naţional şi steagul Turciei nu ar fi permise la finală, însă Federaţia Turcă de Fotbal a precizat anterior că acestea vor fi incluse.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.