Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat în turul al treilea al turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 7-5, 6-0, pe chinezoaica Saisai Zheng, locul 126 WTA. Simona Halep spune că are curajul de a se gângi la faptul că are şanse de a câştiga turneului de la Wimbledon, dar vrea să se concentreze pe fiecare meci, nu pe titlu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Halep: Am curajul să spun că poate am o şansă de a câştiga acest titlu, dar nu vreau să mă concentrez pe asta

Meciul de joi a devenit complicat pentru Simona Halep, după un bun început al româncei. Din fericire pentru ea, lucrurile s-au aşezat pe făgaşul normal după ce Zheng şi-a epuizat resursele fizice şi tehnice, la scorul de 5-3 pentru sportiva din China.

Halep şi-a presărat în joc ingredinetele obişnuite, agresivitate, mingi pe marginile terenului, plasate cu destulă putere şi s-a desprins repede la 2-0, cu break în al doilea ghem. 

Românca a greşit apoi pe propriul serviciu şi a încărcat-o cu încredere pe adversară, care a câştigat cinci din următoarele şase ghemuri, Zheng cedând-ul doar pe cel de la 2-2. Jucătoarea din China a pus-o în dificultate pe Halep cu o defensivă extraordinară, cu o acoperite perfectă a terenului şi cu o sâcâietoare lovitură <slice>. Zheng a fost pe tot terenul, a dat lovitura potrivă din locul potrivit, a jucat variat şi eficient, lăsând-o aproape fără replică pe sportiva română. Adevărat este că şi Halep a contribuit la succesul şi spectacolul făcute de Zheng cu un pic de nerăbdare, cu greşeli şi cu soluţii nepotrivit alese din poziţii care cereau o altfel de abordare.

Condusă cu 5-3, Halep a luat întâi ghemul de 4-5. apoi Zheng a servit pentru set, dar nu l-a închis. Parcă aşa cum jocul ei fructuos a apărut, brusc oarecum, tot aşa s-a stins. <Slice-ul>, principala ei armă, nu a mai ajutat-o deloc. Mingea aceea care abia sărea în terenul adversarei şi care i-a adus multe puncte s-a oprit din ce în ce mai des în fileu, iar liderul WTA a simţit că e momentul să apese pe acceleraţie. Halep a diminuat numărurl erorilor, a trimis lovitura câştigătoare după ce a fost mai răbdătoare şi a primit în acelaşi timp cadourile rivalei.

Zheng nu putea păstra acel ritm sufocant şi a cedat iniţiativa şi controlul jocului. De partea cealaltă, spectacolul a început să fie făcut de către câştigătoarea ultimei ediţii a turneului de la Roland Garros.

De la 3-5, Halep a câştigat zece ghemuri la rând, adică toate ce au urmat. După primele patru, setul i-a revenit, cu 7-5, în aproape 50 de minute de joc. După următoarele şase, Halep pus capăt partidei, cu 6-0, după o oră şi 17 minute.

În turul al treilea, Halep rămâne la adversare din Asia şi va evolua cu Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 48 WTA, care a învins-o, tot joi, cu scorul de 6-3, 6-3, în 64 de minute de joc, pe Lara Arruabarrena din Spania, locul 88 WTA.

Jucătoarea din Taiwan este pentru a doua oară în turul al treilea, la Wimbledon. Ea a mai atins această fază, cea mai înaltă pe iarba londoneză, în 2012.

Halep a câştigat singurul meci disputat cu Hsieh, în 2013, în turul I al turneului de la Cincinnati, cu scorul de 6-7 (5), 6-1, 6-2.

Calificarea în turul al treilea este recompensată la Wimbledon cu un premiu de 100.000 de lire sterline (113.000 de euro) şi cu 130 de puncte WTA.

Simona Halep a jucat anul trecut în sferturile de finală ale turneului de la Wilmbledon, fază în care a fost eliminată de britanica Johanna Konta, scor 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4.

România are două jucătoare în turul al III-lea la Wimbledon, pe Simona Halep şi pe Mihaela Buzărnescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.