Simona Halep, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 1, s-a calificat în optimile de finală ale Transylvania Open, după ce a învins-o, miercuri, în prima manşă, cu 6-1, 6-2, pe Elena-Gabriela Ruse, locul 85 WTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La meci s-a aflat în tribună Emma Răducanu.

Pe primul serviciu al Simonei Halep, Ruse a luat-o tare pe mult mai titrata ei adversară, cu retururi şi lovituri puternice, bine plasate către liniile laterale ale terenului. Agresivă şi inspirată din poziţie centrală, jucătoarea de 23 de ani a lăsat impresia că-i va face viaţa grea rivalei. Halep a părut descumpănită într-un prim ghem lung, s-a confruntat cu o minge de break şi s-a "scos" pană la urmă cu servciul (a servit patru aşi în acel ghem, dar a comis şi o dublă greşeală).

Gabriela Ruse s-a stins subit după această scurtă evoluţie explozivă, pentru că fostul lider WTA a început să o pună în mişcare de-a lungul liniei de fund a terenului, situaţie în care mai tânăra jucătoare nu este atât de precisă. Profitând de erorile Gabrielei, Halep s-a distanţat rapid la 5-0, înainte ca Ruse să-şi fructifice serviciul şi să pună şi ea un ghem pe tabelă. Jucătoarea din Constanţa a închis apoi setul, cu 6-1, după 29 de minute.

În setul al doilea, Ruse a încercat să fie din nou agresivă, s-a zbătut mai mult, a vrut să joace scurt pe serviciul ei, schimbând apoi brusc direcţia mingii. Ea adus ceva echilibru în joc, dar greşelile comise, tot numeroase, au risipit puţinele momente de tenis de calitate. De partea cealaltă a fileului, Halep, superioară la toate capitolele, a continuat economicos şi şi-a ţinut adversara la distanţă cu un serviciu foarte bun. Din când în când, ea a reuşit puncte spectaculoase, de mare jucătoare, care au turnat plumb în picioarele Gabrielei Ruse.

Simona Halep a reuşit un prim break în setul al doilea la 2-1, altul la 4-2, şi a lichidat conturile cu 6-2, după mai puţin de 75 de minute de joc.

În turul următor, învingătoarea va evolua cu rusoaica Varvara Graceva, locul 81 WTA.

Calificarea în turul al doilea este recompensată cu un premiu de 3.675 de dolari şi cu 30 de puncte WTA.

Jucătoarele care sunt eliminate în primul tur primesc fiecare un premiu de 2.675 de dolari şi un punct WTA.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.