Finala de la Roland Garros, între Simona Halep, locul I WTA, şi Sloane Stephens, locul 10 WTA, are loc la acestă oră, la Paris. Sloane Stephens a câştigat primul set, cu scorul de 6-3, în faţa Simonei Halep, după 41 de minute de joc. Simona Halep a egalat la seturi, scor 3-6, 6-4.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 17:35 - Simona Halep a egalat la seturi, scor 3-6, 6-4, în finala turneului de la Roland Garros

Setul I a început echilibrat, cu schimburi lungi de mingi. Mai atentă în raliuri, mai precisă, cu un <forehand> devastator, Stephens a fructificat prima minge de break la 2-1, apoi a menţinut avantajul până la finalul setului, salvând singura minge de break a Simonei Halep, în ghemul al nouălea.

Stephens a continuat evoluţia bună din primul set, reuşind un break la începutul setului secund, apoi l-a consolidat cu serviciul De la 0-2, Halep a început să-şi ridice nivelul de agresivitate, să vină mai mult către fileu, să fie mai precisă şi a reuşit să întoarcă scorul, profitând de faptul şi de faptul că americanca lasă impresia că şi-a epuizat resursele fizice. 

Halep a câştigat patru ghemuri la rând, dar, la 4-2, a făcut un ghem slab pe propriul serviciu, iar Stephens a anulat avantajul româncei, cu rebreak şi cu încă un ghem câştigat destul de uşor, pe greşelile rivalei.

Simona Halep nu a fost descumpănită de acest mic reviriment al adversarei şi a luat următoarele două ghemuri, puând capăt setului, cu 6-4, după o oră şi 25 de minute de joc.

UPDATE 16:52 - Sloane Stephens a câştigat primul set al finalei RG, cu 6-3

Sloane Stephens a câştigat primul set al finalei de la Roland Garros, cu scorul de 6-3, în faţa Simonei Halep, după 41 de minute de joc.

Setul a început echilibrat, cu schimburi lungi de mingi. Mai atentă în raliuri, mai precisă, cu un <forehand> devastator, Stephens a fructificat prima minge de break la 2-1, apoi a menţinut avantajul până la finalul setului, salvând singura minge de break a Simonei Halep, în ghemul al nouălea.

Finala de la Roland Garros, între Simona Halep şi americanca Sloane Stephens, a început

Finala de la Roland Garros, între Simona Halep, locul I WTA, şi Sloane Stephens, locul 10 WTA, a început, la Paris, cu americanca la serviciu.

În tribunele arene Philippe Chatrier se află, printre alţii, Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu.

Înaintea finalei, s-a ţinut un moment de reculegere pentru fosta mare jucătoare braziliană de tenis Maria Bueno, care a decedat, vineri, la vârsta de 78 de ani.

De asemenea, au fost omagiate castigatoarele mai multor ediţii ale Roland Gaross, între care Virginia Ruzici şi Arantxa Sanchez.

Simona Halep, 26 de ani, 1,68 metri înălţime, a disputat anterior două finale la Roalnd Garros, în 2014 şi 2017, şi una la Australian Open, în acest an, toate pierdute.

Sloane Stephens, 25 de ani, 1,70 metri înălţime, a mai jucat o finală, la US Open, câştigată anul trecut.

Halep şi Stephens s-au mai întâlnit de şapte ori, de cinci ori câştigând românca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.