Britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes a câştigat, duminică, Marele Premiu al Chinei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, grand prix-ul cu numărul 1.000 din istoria Marelui Circ, el fiind urmat de coechipierul său, finlandezul Valtteri Bottas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes a câştigat, duminică, Marele Premiu al Chinei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, grand prix-ul cu numărul 1.000 din istoria Marelui Circ, el fiind urmat de coechipierul său, finlandezul Valtteri Bottas.

Hamilton a pornit al doilea de pe grila de start, l-a depăşit în primele viraje pe Bottas, aflat în pole-position, şi a câştigat fără probleme cursa de la Shanghai.

Podiumul a fost completat de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari. Vettel a fost al treilea la start, dar fost întrecut de coechipierul său, Charles Leclerc din Monaco. Leclerc a primit ordin de la boxe să-l lase pe german să-l depăşească, în turul 11/56.

În cele din urmă, al doilea pilot Ferrari a terminat al cincilea, fiind întrecut şi de olandezul Max Verstappen de la Red Bull, în urma strategiei schimbărilor de pneuri.

Al doilea pilot al Red Bull, francezul Pierre Gasly, a încheiat pe locul 6 şi a obţinut punctul suplimentar pentru cel mai rapid tur, după un schimb de pneuri efectuat în finalul cursei.

Locurile 7-10 au fost ocupate în ordine de australianul Daniel Ricciardo (Renault), de mexicanul Sergio Perez (Racing Point), de finlandezul Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) şi de thailandezul Alxexander Albon (Toro Rosso).

 

În urma acestor rezultate, Hamilton a trecut pe primul loc în clasamentul piloţilor, cu 68 de puncte, urmat de Bottas, cu 62 de puncte, şi de Verstappen, cu 39 de puncte. Vettel este abia al patrulea, cu 37 de puncte, iar Leclerc este al cincilea, cu 36 de puncte.

Hamilton a câştigat a doua oară consecutiv în acest sezon, şasea oară în China, trofeul cu numărul 75 din carieră.

Clasamentul piloţilor este următorul (primele zece locuri):

1. Lewis Hamilton 68 de puncte;

2. Valtteri Bottas 62;

3. Max Verstappen 39;

4. Sebastian Vettel 37;

5. Charles Leclerc  36;

6. Pierre Gasly 13;

7. Kimi Raikkonen 12;

8. Lando Norris 8;

9. Kevin Magnussen 8;

10. Nico Hulkenberg 6.

După a treia "dublă" Mercedes în trei etape, clasamentul constructorilor este următorul:

1. Mercedes 130 de puncte;

2. Ferrari 73;

3. Red Bull 52;

4. Renault 12;

5. Alfa Romeo 12;

6. Haas 8;

7. McLaren-Renault 8;

8. Racing Point 7;

9. Toro Rosso 4;

10. Williams 0.

Următoarea etapă, MP al Azerbaidjanului, va avea loc, la 28 aprilie, la Baku.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.