Clubul Universitatea Craiova a dat publicităţii un comunicat, marţi, în care face apel la unitate şi le transmite suporterilor că portarul Mirko Pigliacelli nu a trădat. El a avut o divergenţă cu Victor Piţurcă, însă pentru acest lucru a plătit, susţine clubul oltean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ştiinţa a început bine acest mini-retur: agresivitate, determinare şi risipă de efort. Aşa putem caracteriza prestaţia băieţilor din acest prim meci. Şi cu toate acestea a fost poate cea mai tristă seară de când Ştiinţa a repornit la drum. Tristă pentru că este seara în care pentru prima dată ne-am huiduit unii pe alţii. Seară în care în loc să ne bucurăm de reîntoarcerea băieţilor acasă am avut toţi de reproşat ceva unii altora. Şi acum toată „lumea de bine” se uită la noi şi se bucură că Ştiinţa se clatină. Şi se clatină într-un moment în care aveam şi avem nevoie mai mult că oricând de unitate. Şi normal că ne clătinam din moment ce tribuna este împotriva peluzei, peluza împotriva unor jucători, iar jucătorii termină meciul cu lacrimi în ochi. Pentru a trece peste acest moment trebuie să ştim mai întâi ce s-a întâmplat sau mai bine zis ce nu s-a întâmplat:

Mirko Pigliacelli nu a trădat. Este adevărat că el a avut o divergenţă cu fostul antrenor al Universităţii Craiova. Diferende între antrenor şi jucători vor exista întotdeauna şi la toate echipele din lume, indiferent de numele lor sau cât de mari sunt. Şi aici suntem de acord că toată lumea a greşit, nu doar Mirko, pentru că aceste nemulţumiri nu trebuiau să fie făcute publice. Dar pentru asta Mirko a plătit. Mirko a mai făcut o greşeală, parţial de înţeles, dar pe aceea nu o vom face publică. Şi pentru aceea a plătit.

Clubul este alături de Mirko. „Alături de Mirko” nu înseamnă că este împotriva tribunei sau a peluzei. Ci înseamnă că-l va apăra şi îi va fi alături, dar şi că îl va sancţiona în momentul când greşeşte. Este bine de ştiut că el nu a părăsit clubul niciodată, ci a fost trimis la echipa a doua, perioadă în care el a avut un comportament exemplar.

În orice comunitate există o singură instituţie care stabileşte gradul de vinovăţie precum şi pedeapsa. La Universitatea Craiova această entitate este clubul prin ceea ce înseamnă antrenorul principal în cazul echipei şi conducerea executivă pentru celelalte cazuri", se arată în  comunicatul clubului oltean.

Clubul anunţă că problema se va rezolva "în familie": "Ştiinţa are nevoie de „unitate”, pentru că dacă nu o vom avea uşor-uşor ne vom destrăma. Şi vom deveni iarăşi mititei.Săptămâna aceasta toţi cei implicaţi ne vom aşeza la masă. Şi vom rezolva problema în familie".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.