Statul australian Victoria va plăti 380 de milioane de dolari australieni (243 de milioane de dolari) organizatorilor Jocurilor Commonwealth-ului, a anunţat sâmbătă premierul Daniel Andrews. Anunţul vine după ce statul australian a renunţat să mai fie gazda evenimentului din 2026, invocând o depăşire a costurilor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În iulie, Victoria a renunţat să mai găzduiască evenimentul cvadrienal multi-sport, care ar fi trebuit să se desfăşoare în patru centre regionale, Andrews afirmând că acele costuri ar fi putut creşte la peste 7 miliarde de dolari australieni, de la 2,6 miliarde de dolari australieni prevăzuţi în buget.

Decizia a generat posibilitatea ca Jocurile să nu aibă loc pentru prima dată de când au fost anulate din cauza celui de-al Doilea Război Mondial.

Într-un comunicat comun emis sâmbătă de Andrews, Federaţia Jocurilor Commonwealth-ului, Commonwealth Games Federation Partnerships, Commonwealth Games Australia şi Victoria au declarat că au "rezolvat toate disputele lor cu privire la anularea Jocurilor Commonwealth-ului Victoria 2026".

"Statul Victoria a fost de acord să plătească 380 de milioane de dolari australieni", se arată în comunicat.

"De asemenea, părţile au fost de acord că modelul regional multi-hub este mai costisitor pentru găzduire decât modelele tradiţionale."

Plata vine după ce o altă lovitură a fost dată evenimentului, provincia canadiană Alberta retrăgându-şi la începutul acestei luni sprijinul pentru o candidatură pentru Jocurile din 2030.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.