Un spectator de pe traseul etapei a XII-a a Turului Franţei a încercat să-l lovească pe rutierul britanic Chris Froome (Sky). Fanul a reuşit doar să-l împingă pe ciclist, dar acesta din urmă a putut să rămână în şa. Poliţia franceză l-a reţinut pe agresor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Froome a avut parte de o etapă dificilă joi, când a fost scuipat şi înjurat de spectatori. Britanicul "plăteşte" astfel un preţ ridicat scandalului de dopaj în care a fost implicat în ultimile luni.

 

Chris Froome a fost supus unui control antidoping la finalul ultimei etape a Turului Spaniei, din septembrie trecut, rezultatul analizei fiind unul anormal la salbutamol, un medicament utilizat în tratamentul astmului, afecţiune de care suferă rutierul.

Organizatorii Turului Franţei au intenţionat să-i interzică lui Froome să ia startul la ediţia care va începe la 7 iulie, din cauza procedurilor antidoping deschise împotriva lui.

Însă cu câteva zilea înaintea startului, Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) a anunţat că a închis procedura în cazul ciclistului britanic.

Pe baza concluziilor Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), care a admis, la 28 iunie, că nivelul excesiv de salbutamol nu constituie un control pozitiv, UCI a decis "să închidă procedura" în cazul Froome, astfel că oragnziatorii nu au mai putut să-l împiedice pe rutier să ia startul în Marea Buclă.

Joi, în etapa montană de la Alpe d'Huez, Froome a terminat al patrulea, la patru secunde după coechipierul şi compatriotul lui, Geraint Thomas, purtătorul tricoului galben. La general, Froome este al doilea, la un minut şi 39 de secudne de Thomas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.