Un sportiv din Venezuela, care voia să ajungă în Suedia pentru a se pregăti în vederea Campioantelor Mondiale de schi nordic, a fost oprit din drumul său pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris de autorităţile franceze, care nu l-au crezut că este schior şi l-au trimis acasă. Această decizie i-a infuriat pe conducătorii venezuelani, care au anunţat că vor trimite un protest oficial francezilor. Sportivul a ajuns până la urmă la CM, organizat în Finlanda, dar, cum nu se antrenase pe zăpadă, a avut o prestaţie foarte slabă, iar imaginile cu evoluţiile lui au devenit virale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În lipsa zăpezii, Adriano Solano, în vârstă de 22 de ani, s-a antrenat pe patine cu rotile în ţara sa şi şi-a programat un stagiu de pregătire în Suedia, cu o lună înaintea competiţiei de la Lahti. La 19 ianuarie, el s-a îmbarcat într-un avion cu destinaţia Paris, unde făcea o escală înaitne de a-şi continua drumul.

Pe Charles de Gaulle, poliţiştii l-au oprit, crezând că vrea să emigreze din ţara lui, şi l-au reţinut şase ore, timp în care a pierdut zborul de legătură pentru Suedia, apoi l-au trimis acasă, pe cheltuiala consulatului Venezuelei de la Paris.

"Când am ajuns la Paris, pe 19 ianuarie, le-am spus că mă duc în Suedia să mă antrenez. Ei nu au crezut că eu practic schiul în Venezuela. Le-am spus că noi facem pe rotile. Aveam doar 28 de euro şi poliţiştii m-au acuzat că vreau să emigrez din cauza situaţiei din ţara mea", a declarat Solano, pentru AFP.

"Poliţiştii au râs de el, spunându-i că în Venezuela nu se practică schiul", a afirmat antrenorul sportivului, Cesar Baena, care a precizat că elevul său avea asupra lui documente care să dovedească faptul că este schior.

Cu sprinjinul sportivului finlandez Aleksi Valavuori, Solano a ajuns, luni, la Lahti. El a luat startul la cross country, dar a căzut de mai multe ori şi a fost nevoit să se retragă înainte de a parcurge cei zece kilometri ai probei.

"Am pierdut o lună de antrenament pe zăpadă", s-a plâns Solano.

După ce au apărut imagini cu evoluţia stângace a venezuelanului, ministrul de Externe, Delcy Rodriquez, a anunţat că va înainta un protest oficial autorităţilor franceze.

"Ca urmare a instrucţiunilor primite din partea preşedintelui Nicolas Maduro, vom prezenta un protest ferm guvernului francez pentru afrontul adus sportivului venezuelan. Este absolut inadmisibil ce s-a întâmplat", a scris ministrul, pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.